Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 08 Eylül 2016 - 16:18 Yorum: 0

Türkiye’de ivedilikle güneş enerji tarlaları, rüzgar tribünleri, termal enerji santralleri kurulmalı

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye'nin enerji darboğazını aşabilmesi için ivedilikle; rüzgar, güneş, termal, su gibi yenilenebilir...

Türkiye’de ivedilikle güneş enerji tarlaları, rüzgar tribünleri, termal enerji santralleri kurulmalı

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye'nin enerji darboğazını aşabilmesi için ivedilikle; rüzgar, güneş, termal, su gibi yenilenebilir enerjiye yatırım yapması gerektiğini belirtti.

Sümer, dünyanın güneş enerjisi ile ısındığını ve hayat bulduğunu belirterek enerjinin olmadığı yerde hayatın olmayacağını söyledi. Dünyada iletişimden teknolojiye kadar her şeyin enerjiye bağlı olduğunu belirten Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, "Enerji dünyanın ve Türkiye'nin olmazsa olmasıdır. Uzayda tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, rüzgar enerjisi hidroelektrik su santralleri, termal enerji ve biomas enerji yenilebilir enerji kaynaklarıdır. Türkiye'de güneş enerji tarlaları, rüzgar tribünleri, termal enerji santralleri ivedilikle kurulmalıdır" dedi.

Türkiye'nin bu enerji kaynakları açısından zengin ülke olduğunu hatırlatan Sümer, Türkiye'nin enerji darboğazını aşabilmesi için ivedilikle; rüzgar, güneş, termal, su gibi yenilenebilir enerjiye yatırım yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber