Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

"Türkiye'de kadın" paneli

KAYSERİ (AA) - Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Türkiye'de kadın" konulu panel düzenlendi.Baro Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen panelin...

'Türkiye'de kadın' paneli

KAYSERİ (AA) - Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Türkiye'de kadın" konulu panel düzenlendi.

Baro Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, hayvanlara merhamet gösteren bir kültürün, inancın insanlarının insanlara özellikle de kadınlara karşı nasıl bu kadar acımasız hale geldiğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Konaç, toplumdaki şiddete yakından şahit olan hukukçuların bu tür etkinlikler düzenleyerek yaşanan olaylar karşısında ses vermeleri gerektiğini belirtti.

Moderatörlüğünü Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen'in yaptığı panelde, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat, Doğan Medeni Kanunda "kadın" adı geçen maddeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Başözen ise kadına şiddet konusunu ele aldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber