Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ekim 2019 - 21:53 Yorum: 0

Türkiye'de Otel Seçimi Nasıl Yapılır ?

Booking.com'un tüm faaliyetleri Türkiye'de durdurulduktan sonra, ülkemizde aradığımız türde oteli veya diğer konaklama birimlerini bulmak oldukça zorlaşmıştı.

Türkiye'de Otel Seçimi Nasıl Yapılır ?

Booking.com'un tüm faaliyetleri Türkiye'de durdurulduktan sonra, ülkemizde aradığımız türde oteli veya diğer konaklama birimlerini bulmak oldukça zorlaşmıştı. Son yıllarda Türk otel arama sitelerinin artmasıyla hangi siteden otel tercihi yapılması da gittikçe zorlaşıyor. Çünkü bu sitelerin büyük bir bölümünde 10'dan fazla otel değerlendirme puanı veya konuk yorumlarını bulamıyorsunuz.

Çoğu otel arama sitesinde, konuk yorumlarına bile yer verilmiyor artık. Otel rezervasyonu yaparken konuk değerlendirme puanlarının oldukça önemli olduğu günümüz şartlarında bu kadar sıkıntı çekiliyor olması ve bunun için hiçbir önlem alınmıyor olması da, oldukça üzücü.

Vpn, ile günümüzde hala Booking.com'u kullanabiliyorsunuz. Tabi ülkemizde gideceğiniz şehirde ilk olarak otel seçimi yapmak yerine, öncelikle hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermenizde de yarar var. Bölge seçimi yaptıktan sonra, tesis seçimi çok daha kolay olacaktır.

İstanbul'u örnek alacak olursak, şehirde birçok konaklama bölgesi bulunuyor. Kadıköy, Eminönü, Sultanahmet, Karaköy ve daha birçok konaklama bölgesi var. Fakat bu bölgeler arasında seçim yaparken, sadece turistik yerlere yakın olmak maalesef yeterli olmuyor. Zaten turistik yerlere yakın olan otellerin büyük bir bölümü de oldukça pahalı. Gezicenga.com adlı siteye göz atacak olursanız, konaklama bölgeleri hakkında çok daha detaylı bilgileri de bulabilirsiniz.

İstanbul'da konaklama için her ne kadar turistik yerlere yakınlık önemli olsa da, nerede konaklayacağınıza karar vermek için bundan daha fazla kriteleri de göz önüne almanız gerekiyor.

Mesela, bulunduğunuz bölge şehirdeki diğer turistik noktalara kolay ulaşım ağı sağlıyor mu, bölge güvenli mi ?, bölge çok mu turistik bir yer yoksa sessiz sakin bir yer mi. Gibi birçok kriteri de İstanbul'da nerede kalmalı ? sorunuza cevap ararken değerlendirmeniz gerekebilir.

Nerede kalmalı ? sorusuna bulacağınız cevap en az tercih edeceğiniz otel kadar önemli. Otel tercihi yaparken de, o otelin bölgedeki hangi konumda bulunduğu, çevresinin güvenli olup olmadığı veya otel çevresindeki restoran, kafe ve bar gibi yerlerin bulunup bulunmadığı da oldukça önemlidir.

Türkiye'de faaliyet gösteren otel arama sitelerinden tercih yaparken, maalesef Booking'de olduğu gibi erken rezervasyon fırsat indirimleri de bulunmuyor. Zaten otellerin büyük bir bölümü de Booking'den sonra, büyük bir karışıklık içerisine girmiş durumda. Bazı oteller de gecelik online olarak 250 TL'ye rezervasyon yapılırken, otelde rezervasyon yaptığınıda o fiyat ya 350 lira oluyor ya da çok daha düşük oluyor. Bunu da takip eden kimse olmadığından dolayı da, otel konusunda ülkemizde ciddi anlamda sıkıntılar yaşayabiliyoruz.

Ankara, izmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde otel seçimi gerçekten çok önemli özellikl Ankara ve İstanbul'da önüne gelen herkesin otel açtığı bir şehirde konaklama tercihi yaparken ciddi anlamda dikkatli olmak şart. Çünkü siz o şehri kültür gezisi için bile ziyaret ediyor olsanız, turistik yerler ile alakası olmayan veya şehir merkezine bir hayli uzak olan otellerde konaklayabiliyorsunuz. Çünkü bu otellerin büyük bir bölümü ortalamanın çok daha altında oluyor.

 

Şu anda gönül rahatlığıyla Türkiye'de kullanabileceğiniz otel rezervasyon sitesi agoda'dır. Çünkü, şehirdeki birçok otelin konuk yorumlarını Booking.com üzerinden bu siteye aktarılmıştır ve agodada bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Türkiye'deki otellerin büyük bir bölümü de agoda ile çalışmaktadır. Bu yüzden de o otelin daha önceden Booking'den nasıl konuk yorumları aldığını da görebilirsiniz.

Bu konuk yorumlarına bakarken de 10 konuktan 9.3 puan almış bir otel yerine 100 konuktan 9.0 puan almış bir otel çok daha iyi bir tesis olacaktır. Çünkü 10 kişiden yüksek konuk değerlendirme puanı almak oldukça kolayken, 100 kişiden bu puana yakın bir konuk değerlendirme puanı almak da oldukça zordur.

Nerede kalınır ? sorunuza cevap ararken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, o otelin her gün aynı fiyatta olup olmadığıdır. Mesela cuma günü 100 lira olan bir otel cumartesi günü 150 tl olabiliyor. Tabi bu durum çok nadir rastlanıyor olsa da, özellikle 3-4 yıldızlı otellerde görülebiliyor. Zaten artık Türkiye'deki 3 yıldızlı otellerin büyük bir bölümü de müşteriye ödenilen konforu sağlayamıyor. Bu yüzden de bütçenizi biraz daha zorlayıp 4-5 yıldızlı otellere göz atmakta da yarar var.

 

Booking.com'un geçtiğimiz yaz ayında Türkiye'de yeniden aktif olması bekleniyordu. Fakat, gerek bizim Hollanda ile olan kötü ilişkimiz gerekse Booking.com'un Türkiye muhtaç olmaması bu durumu çok da zorlaştırıyor. Türkiye'deki turizmcilerin önünü açma girişimi olan Booking.com'u piyasadan kaldırmak başarısız bir girişim olsa da, 2021 yılına kadar Booking.com'un tekrardan Türkiye'de faaliyet göstermesi bekleniyor. Umarız işlerinde gayet iyi olan Booking.com'u tekrar ülkemizde hizmette görebiliriz.

ETİKETLER: Otel
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber