Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...14:47 Marmaris ve Fethiye körfezlerinde deniz temizliği başladı14:47 Şampiyonlara çiçekli karşılama14:47 3. kattan düşen 1,5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı14:46 Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi artacak14:46 Kaza sonrası LPG tankındaki kaçağa itfaiye müdahale etti14:45 80’lik Saruri Dede, kundura tamiriyle zamana direniyor14:45 2023 yılında toplam kartlı ödeme tutarı 8,24 trilyon lira oldu14:45 Gaziantep’te 2 milyon TL’lik kaçak malzemeye el konuldu
Sami Er
Güncel 16 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

"Türkiye'de tüketiciler bilinçleniyor"

TÜDER Genel Başkanı Küçük:

'Türkiye'de tüketiciler bilinçleniyor'

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Türkiye'de 2014 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine 2 milyon 201 bin 660 kişi çeşitli konularda başvuru yaptı. Bu sayı Türkiye'deki tüketicilerin gün geçtikçe bilinçlendiğini gösteriyor" dedi. 

Küçük, AA muhabirine yaptığı konuşmada, tüketicinin korunmasının anayasal güvence altında bulunduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile üst kuruluş olarak Rekabet Kurumu'nun faaliyette bulunduğunu dile getiren Küçük, "Tüketici sorunlarının çözümü ve uyuşmazlıklarla ilgili olarak Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketici Mahkemeleri, Asliye Hukuk Mahkemeleri ve Yargıtay görevdedir. Yazılı ve görsel medya, tüketicinin sorunlarının kamuoyu ile paylaşılmasında, tüketicilerin bilinçlenmesinde kamu denetimi görevini yerine getirmektedir. Tüketici dernekleri, tüketici üst örgütleri, çeşitli imkansızlıklar içerisinde, tüketicilerin bilinçlenmesi, tüketici sorunlarının kamuoyuyla paylaşılması ve sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla, gönüllülük esasında, bağımsız olarak çalışmalarını yürütmekte, kamu görevini yerine getirmektedirler" diye konuştu.

Bunların önemli kazanım olduğunu ifade eden Küçük, tüketicilerin haklarına ulaşabilmeleri için yasa ve yönetmeliklerin uygulanabilir olmasının, tüketiciyi koruyan, hizmet odaklı bir kamu otoritesinin, devlet anlayışının bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.

- "En çok şikayet bankacılık sektörüne ilişkin"

TÜDER Genel Başkanı Küçük, 2014'te Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruların arttığını belirterek, en yüksek şikayetin 1 milyon 972 bin 901'le bankacılık sektörüne ilişkin olduğunu, bunun da şikayetlerin yüzde 90'ını oluşturduğunu açıkladı. Ayıplı mal ve hizmet için 187 bin 254, mesafeli sözleşme, abonelik sözleşmeleri için 30 bin 13, kampanyalı satışlar için 10 bin 259 şikayet alındığını dile getiren Küçük, "Türkiye'de 2014 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine toplam 2 milyon 201 bin 660 kişi çeşitli konularda başvuru yaptı. Bu sayı Türkiye'deki tüketicilerin gün geçtikçe bilinçlendiğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Levent Küçük, bu şikayetlerin 1 milyon 998 bin 668'inin tüketici lehine, 127 bin 115'inin tüketici aleyhine sonuçlandığını, 48 bin 635'inin bilirkişi incelemesine ve 27 bin 242'sinin de başka kurumlara sevk edildiğini bildirdi.

- "Bilinçli tüketici, sorumlu vatandaştır"

Bilinçli tüketicinin, ihtiyaçlarını önceden tespit ederek, iyi piyasa araştırması, mal ve hizmetler arasında mukayese yaparak, gelirine, aile bütçesine en uygun malı, hizmeti satın alan kişi olduğunu vurgulayan Küçük, şunları söyledi:

"Bilinçli tüketici, temel tüketici haklarını bilen ve bunu sonuna kadar kullanan sorumlu vatandaştır. Bilinçli tüketici, her alışveriş sonrası mutlaka fatura ya da fişini alan sorumlu vatandaştır. Bilinçli tüketici, tüketici derneklerine üye olan, gönüllü katkı sağlayan sorumlu vatandaştır. Bilinçli tüketici, imalatçı, üretici ve satıcıyı kaliteli mal ve hizmet üretmeye, satmaya zorlayan sorumlu vatandaştır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber