Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Kasım 2014 - 22:03 Yorum: 0

Türkiye’deki doğalgaz depoları dolu

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fidan, Türkiye’deki doğal gaz depolarının dolu olduğunu belirterek, “Yurt dışı kaynaklardan doğal gaz arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye’deki doğalgaz depoları dolu

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı bulunduğu ve Global Enerji Derneğince Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, lüzumlu görülmesi halinde doğalgaz transferi için kompresör istasyonlar ile ünitelerinin hazır vaziyette olduğunu belirtti.

BOTAŞ şekilde kış ayları için hazır olduklarına belli eden Fidan, 'Yurt dışı kaynaklardan doğalgaz arzında bu kış sebebi ile herhangi bir problem yaşanmayacağını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye’deki doğalgaz depolarının da dolu olduğunu belirten Fidan, Türkiye’nin doğalgaz arz/talep dengesini sağlamak için yaptığı anlaşmalarda da herhangi bir problem olmadığını dile getirdi.

'TANAP Avrupa devletleri için emniyet sibobu olacak”

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol ise Türkiye’nin enerji arz ve çeşitliliği açısından TANAP’ın iri rol üstleneceğini belirterek, “TANAP Avrupa devletleri için de enerjide emniyet sibobu olacak” halinde konuştu.

TANAP’ın Azerbaycan içinse ticari anlamdan fazla aşırı politik bir mana anlatım ettiğini vurgulayan Düzyol, projenin enerji güvenliği meselesinde alana iri yardım sağlayacağının altını çizdi. 

Transadriyatik Projesi (TAP) Türkiye mümessili Cenk Pala ise TAP'ın oldukça çok ülkeyi Rus gazı bağımlılığından kurtaracağını belirterek, 'TAP, 2016'da inşaata hazır duruma gelecek. Yaklaşık 3 buçuk yıllık yapım süreci sonrasında 2019 yılı sonu ve ya 2020 yılı başında TAP, Avrupa'ya ilk gaz arzını gerçekleştirecek' diye konuştu.

Proje takviminin 9 ay önünde olduklarını aktaran Pala, 'Kamulaştırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 55 bin toprak sahibi ile muhatap olacağız' halinde konuştu.

Muhabir: Uğur Serhan Özcan-Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA

ETİKETLER: Türkiyeki , doğalgaz , depo , dolu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber