Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 21 Temmuz 2016 - 14:32 Yorum: 0

Türkiye’deki ilk başörtülü il milli eğitim müdürü projelerini açıkladı

Bilecik'te göreve başlayan Türkiye'nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye’deki ilk başörtülü il milli eğitim müdürü projelerini açıkladı

Bilecik'te göreve başlayan Türkiye'nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Fazilet Durmuş, Bilecik'te görev yaptığı sürede gündeme, ilk başörtülü müdür olarak değil, yapacağı hizmetlerle geleceğini söyledi. İlk olarak Bilecik'te milli eğitim camiasını ve halkını tanımaya çalışacağını anlatan Durmuş, "İşin ucundaki unsur şu; fertlerin ve milletlerin ünsiyetinde taşıdıkları iki tane unsur vardır. Bunlardan biri verasetle ecdadından getirdiği, diğeri de eğitimler birlikte kazandığıdır. Bu anlamda eğitimle kazandığı noktası bizi ilgilendirdiği için eğitim kalitesini arttırmak birinci önceliğimiz olacaktır. Eğitim kalitesi arttırabilmek adına da bu işin asıl mutfağında olan kişiler eğitim camiasının öğretmenleridir. O zaman eğitim bütün paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla el birliği ve gönül birliği sağlayıp sınıf içinde öğretmenlerimiz motivasyonunu yükselterek, öğrencilerinin öncelikle gönüllerine girip akılarını fethedecekler inşallah. Bu ülkemiz için, ülkemizin yükselişi için ferdin yükselişinden başlayarak çalışmalar yapılacak. O yüzden ilk başta öğrenmelerimizi sahada yetişebilmeleri ilgili çalışmalar yapacağız" dedi.

"Dostlar alışverişte görsün eğitim mantığından dışarı çıkacağız"

Kafasında düşündüğü ve öncelikli yapacağı projeleri anlatan Durmuş, "Bu projelere örnek verecek olursak; ben 1996 yılında mezun oldum. Bugün 2016 yılındayız. 20 yıl içerisinde eğitim adına birçok gelişmeler oldu. Bakanlığımızın da bu anlamda güzel çalışmaları var. Ama dostlar alışverişte görsün eğitim mantığından dışarı çıkarak öğretmenlerimizi çağın gerektirdikleri doğrultusunda hep beraber daha kaliteli misyon ve vizyon yükleyerek önce sınıfta öğretmenlerimizle ilgili çalışma yapacağız. Akabinde de ilimizdeki okulların fiziki şartlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Biliyorsunuz yeni eğitim müfredatımız biraz daha ilkokul kısmında eğlenerek öğrenebilme mantığı içerisinde. Sınıf ortamlarımızı buna uygun hale getirilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

"Bilecik merkez ve tüm ilçelerindeki öğretmenlerimizde ulaşacağız"

Eğitim kalitesi arttırmak için kurumlarla ortak çalışmalar yapacaklarını ifade eden İl Müdürü Fazilet Durmuş, şöyle devam etti:

"Bu eğitim kalitesi arttırmak amacıyla kafamda tasarladığım çalışmalar var ama ilerleyen günlerde bunları da paylaşacağım. Ama bir tanesini söyleyeyim sizlere. Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Kocaeli'nde olduğu için bize bu anlamda yakın. TÜSSİDE ile çok güzel eğitim projelerimiz var. Branş bazlı öğretmenlerimiz etkin yetiştirilmesi adına TÜSSİDE ile ya da burada Şeyh Edebali Üniversitesi ile böyle çalışmalar yapıla bilinir. Hem içerisinde öğrencilerin velilerinde paydaş olarak değerlendirme yapılabileceği o değerlendirme neticesinde önce siz teşhisi koymalısınız sorun tespit yapılmalı. O değerlendirmeler neticesinde öğretmenlerimiz hangi alanda iyileşmesi gerekiyor ki o eğitimler belirlenecek ki; zümreleri sadece bir araya gelsin diye değil de, zümre gerçekten mantığı içerisinde kendi alanları takip edebileceği eğitim projesi şeklinde olacak. Bunu bütün merkezden başlayarak, Bilecik'in tüm ilçelerinde ki öğretmenlerimizde ulaştıracağız. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi olacak."

Türkiye’deki ilk başörtülü il milli eğitim müdürü projelerini açıkladı

Türkiye’deki ilk başörtülü il milli eğitim müdürü projelerini açıkladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber