Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 12 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Türkiye’deki İlk ’Kanada İlkokulu’ Öğrencilerine Kapılarını Açıyor

Eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alan Kanada sistemini Türkiye'ye taşıyan Kanada Okulu, 2016-2017 Eğitim...

Türkiye’deki İlk ’Kanada İlkokulu’ Öğrencilerine Kapılarını Açıyor

Eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alan Kanada sistemini Türkiye'ye taşıyan Kanada Okulu, 2016-2017 Eğitim öğretim yılında İstanbul Ulus'ta ilkokulunu açıyor.

Geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca anaokullarını açarak Türkiye'ye giriş yapan Kanada Okulu, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nda İstanbul Ulus Yerleşkesi'nde açılacak olan anaokulu ve ilkokulunda yeni öğrencilerini kabul ediyor. Anaokulundan sonra ilk defa ilkokul açarak Türkiye'ye olan güvenini gösteren Kanada Okulu, okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma stratejisi doğrultusunda, önümüzdeki iki yıl içinde organik büyümesini sürdürerek İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında iki okul daha açarak beş yerleşkeye ulaşmayı hedefliyor.

Kanada Okulu Türkiye Direktörü Ayşen Karşit, Kanada Anaokulu'nun Türkiye'deki ilk yılında büyük başarı elde ettiğini belirterek, "Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize, Kanada'daki öğrencilerle aynı hakları sağlayarak, son derece önemli olanaklar sunuyoruz. Her iki ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından kayıt altında bulundurulan öğrencilerimiz, eğitim hayatlarına diğer Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devam ettiklerinden, eğitimlerini istedikleri zaman Kanada'da sürdürebiliyorlar" dedi.

Kanada İlkokulu'na başlayan öğrenciler, 1'inci sınıftan itibaren İngilizce ve Fransızca eğitim aldıklarını belirten Karşit, "Türkçe dersi dışındaki tüm dersler, Kanadalı öğretmenler tarafından İngilizce olarak veriliyor. İkinci yabancı dil olarak, anadili Fransızca olan öğretmenler tarafından Fransızca eğitim veriliyor. Böylece öğrencilerimiz üç dille büyümenin avantajlarını hayatları boyunca yaşıyorlar. Çocuklarda okuma ve anlama becerilerini geliştirmeyi ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen zengin bir kaynak listesiyle desteklenen eğitim yaklaşımımızı, anaokulunda olduğu gibi ilkokulda da, dil, farklı sanat ve spor aktivitelerinin ağırlıklı olduğu bir program ile sunuyoruz. İlkokulumuzun ilk öğrencileri ile tanışmayı heyecanla bekliyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber