Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 12:04 Yorum: 0

Türkiye'deki Suriyeli sayısı 1 milyon 600 bin

AFAD Başkanı Oktay, "Türkiye'deki toplam Suriyeli sayısı şu an itibariyle 1 milyon 600 bin kişi. Kobani bölgesinden gelen de 180 bin civarında" dedi.

Türkiye'deki Suriyeli sayısı 1 milyon 600 bin

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, AA muhabirine, Suriye'de iç savaşın sürdüğünü, sığınmacıların Türkiye'ye gelmeye devam ettiğini söyledi.

'Türkiye'deki yekün Suriyeli sayısı şu an nedeni ile 1 milyon 600 bin kişi. Kobani alanından gelen de 180 bin civarında' diyen Oktay, mültecilere yapılacak yardımlarla ilgili ilk günden buyana sahada olduklarını belirtti.

Devletin bütün kurumlarının, Türkiye'ye gelen mültecilere yardım konusunda hummalı gayret gösterdiğini söz eden Oktay, şunları kaydetti:

'Suriye'den gelenlere, uluslararası boyutta Türkiye kadar yardım oluşturan hiç bir yurt olmamıştır, bunu son derece iddialı bir biçimde anlatım ediyorum. Türkiye'nin bütün kurumları bu açıdan muvaffakiyetli bir İmtihan vermiştir. Kesinlikle ulus şekilde da yurt şekilde da bu konu hakkında asla ve asla alçak gönüllü olmamalıyız. Son derece net. Ben de ilk günden itibaren sınırdaydım, şu anda da zaten bütün ekiplerimiz orada. İnsani boyuttaki her çeşitli katkı sunulmaktadır. Orada darda olanlara da gene Türkiye'den başka kucak açan hiç kimse yoktur.'

'Biz, katkı eden, iş oluşturan boyuttayız'

Oktay, Suriye'deki iç savaşın 4. yılında, bir tarafın 'konuşanlar', öteki tarafın ise 'iş yapanlar' olduğuna da dikkati çekerek, 'Biz, katkı eden, iş oluşturan boyuttayız. Bununla gurur duyuyoruz. Tamamen insani amaçlı yapıyoruz. Kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türkiye, hiç bir süre ayırım gözetmemiştir, bundan sonra da gözetmeyecektir. Çünkü Türkiye'nin tarihsel bir gayesi var.'

ETİKETLER: Türkiye , Suriyeli , Kobani , Bölge
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber