Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 05 Aralık 2020 - 15:18 Yorum: 0

Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısı 2018’de yaklaşık iki buçuk kat artarak 125 bin 138’e yükseldi

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından uluslararası öğrenci sayılarının Türkiye'deki artışı üzerine açıklamalarda...

Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısı 2018’de yaklaşık iki buçuk kat artarak 125 bin 138’e yükseldi

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından uluslararası öğrenci sayılarının Türkiye'deki artışı üzerine açıklamalarda bulundu.

UNESCO'nun paylaştığı verilerden faydalanan Prof. Dr. Saraç," Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde "hedef odaklı uluslararasılaşma" politikamız kapsamında yaptığımız çalışmalar, aldığımız kararlar ve koyduğumuz hedefler doğrultusunda ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı son beş yılda çok büyük bir artış gösterdi. UNESCO'nun 2018 yılı verilerine göre, göreve geldiğimiz 2014 yılında 48 bin 183 olan ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı 2018'de yaklaşık iki buçuk katı artarak 125 bin 138'e yükseldi ve Türkiye dünyada en çok uluslararası öğrenci çeken ilk 10 ülke arasında yer aldı" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Türkiye'nin en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefine değinen Saraç," Böylelikle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef olarak belirleyen Türkiye, bu hedefine ilk olarak yükseköğretim alanında ulaştı.Dünyadaki toplam uluslararası öğrenci havuzundan Türkiye'nin payı, Yeni YÖK'ün ilk dört yılında, yüzde 110 arttı. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yükselişini sürdürerek ilk 10 ülke içinde daha da üst basamaklara çıkacağını inanıyoruz.Çünkü 2019'da 154 bin 505 olan ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı bugün itibariyle 200 bini aştı.Bu sayının 2021 yılında 220 bini geçmesini hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

YÖK Başkanı Saraç açıklamasını," Kamuoyu önünde beyan ettiğimiz diğer hedeflerimize nasıl ulaştıysak, inşallah bu hedefimize de ulaşacağımıza inanıyoruz. Böylece Türkiye daha üst sıralara çıkarak, dünya genelindeki uluslararası öğrencilerden aldığı payı daha da artırmış olacak" sözleriyle sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber