Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 01 Ekim 2014 - 23:36 Yorum: 0

Türkiye'den 6 üniversite dünyanın en iyileri arasında

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Sabancı, Bilkent ve Koç üniversiteleri "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde yer aldı.

Türkiye'den 6 üniversite dünyanın en iyileri arasında

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan 'Times Higher Education (THE)' adlı haftalık derginin 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' listesinde, Türkiye'den 4 üniversite ilk 200'de, yekün 6 üniversite de ilk 400'de yer aldı.

Derginin bu sene 11'inci kez yayınladığı sıralamaya göre, ABD'deki 'California Institute of Technology' üniversitesi ilk sıradaki yerini dördüncü defa korurken, Harvard Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. İngiltere'deki Oxford Üniversitesi üçüncü, ABD'deki Stanford Üniversitesi dördüncü ve gene İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi ise beşinci sırada yer buldu. 

Üniversitelerin araştırma, bilgi paylaşımı, uluslararası görünümü, öğretim ortamı bu şeklinde kriterleri dikkate alınarak hazırlanmakta olan listenin başında yer sektör diğer üniversiteler ise sırasıyla şöyle:

'The Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, California Üniversitesi, Berkeley Üniversitesi, Imperial College London Üniversitesi ile Yale Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi oldu. 

Türkiye'den listede geçen sene ilk 200'de bir üniversite bulunurken, bu sene bu sayının 4'e yükselmesi dikkati çekti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 85'inci, Boğaziçi Üniversitesi 139'uncu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 165'inci, Sabancı Üniversitesi 182'inci, Bilkent Üniversitesi 201'inci, Koç Üniversitesi ise 301'inci sırada yer aldı. İTÜ ve Sabancı üniversiteleri ilk defa listeye girmiş oldu.

Times Higher Education Dergisi Editörü Phil Baty, Türkiye'nin listedeki yerine ait yaptığı açıklamada, 'Bu sene Türkiye için aşırı iyi bir sene oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti. Bunun en mühim nedenlerinden birisi araştırmalar. TÜBİTAK ve TAEK'in 'Higgs bozonu' parçacığını bulması, tetkik ve geliştirmeye yatırımın artması, Türk kuruluşlarının tetkik etkisini de artırmıştır' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Aslı Aral

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber