Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Nisan 2014 - 11:08 Yorum: 0

Türkiye'den Japonya'ya kanatlı et ürünleri ihracatı başlıyor

Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri Başkanı Paçalı: ''Türkiye, kanatlı et ürünlerinde 55 ülkeye ihracat yapan bir ülke haline geldi. Şimdiki hedefimiz Japonya''

Türkiye'den Japonya'ya kanatlı et ürünleri ihracatı başlıyor

BALIKESİR (AA) - İstanbul İhracatçılar Birliği Kanatlı Tanıtım Grubu üyesi ve Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri Başkanı Sedat Paçalı, ''Türkiye, kanatlı et ürünlerinde 55 ülkeye ihracat yapan bir ülke haline geldi. Şimdiki hedefimiz Japonya'' dedi.

Paçalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kanatlı sektörünün imajının yurt dışında güçlenmesi, kalitesinin artırılması ve tanıtılması konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Avrupa'dan Uzakdoğu'ya uzanan bir coğrafyada Türk kanatlı ürünlerini tanıtmayı ve sofralara ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Paçalı, "Türkiye, kanatlı et ürünlerinde 55 ülkeye ihracat yapan bir ülke haline geldi. Şimdiki hedefimiz Japonya. Bu yıl öncelikli olarak 9 seneden beri kapalı olan Japonya pazarına tekrar girmeyi hedefledik. Bu konudaki girişimlerden olumlu sonuç almaya başladık'' ifadesini kullandı.

Japonya'dan yetkililerinin bu ay Türkiye'ye gelerek bazı tesislerde incelemelerde bulunduğunu dile getiren Paçalı, dünyada kalitedeki titizliğiyle bilinen Japonya pazarına Türkiye'nin kanatlı sektörüyle girmesinin, çok önemli bir kazanım olacağını vurguladı.

Paçalı, Japonya'ya kanatlı ürünleri ihracatının gelecek ay başlamasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber