Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 31 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Türkiye'nin 2014 büyümesi

KSO Başkanı Zeytinoğlu:

Türkiye'nin 2014 büyümesi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son 3 yıldır doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında artış olmadığını belirterek, "Yatırımlar durdu, hedeflerimizden uzaklaşıyoruz" dedi.

Zeytinoğlu, Türkiye'nin 2014 yılı ekonomik büyüme verilerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin 2014'te yüzde 2,9 büyüdüğünü, bu oranın geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 2,6 olarak gerçekleştiğini anımsattı. 

Büyüme oranının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini aktaran Zeytinoğlu, "Son üç yıldır doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında artış yok. Yatırımlar durdu, hedeflerimizden uzaklaşıyoruz. Koyduğumuz hedeflere, yatırımlar ile ihracatı ve üretimi arttırarak yaklaşabiliriz" ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, ülkenin en büyüt ticaret partneri olan Avrupa Birliği'nde (AB) ekonomik sıkıntıların ve komşu ülkelerdeki karışıklığın halen devam ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Umarız Başbakanımızın açıklayacağı teşvik paketinde yabancı yatırımları ülkemize çekecek tedbirler vardır. Üretimde cazibe merkezi olma özelliğimizi kaybetmekten endişe ediyoruz. Yapısal değişimlere ihtiyaç var. Avro/dolar paritesi ihracatçılarımızın aleyhine hareket ediyor. Daha önce tedbir almalıydık. Parite sorunu uzun vadede çözülebilir ama bugün ihracatçılarımız ciddi sıkıntı çekiyor. Bu durum ihracatta miktarsal olarak gerileme olmasa da tutar olarak olumsuz yansıyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber