Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 31 Mart 2015 - 18:38 Yorum: 0

Türkiye'nin 2014 büyümesi

GTO Başkanı Bartık:

Türkiye'nin 2014 büyümesi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, büyüme verilerine yönelik, "Sıcak parayla değil yatırımla büyümeyi hedef alan yeni bir büyüme modeline ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Bartık, Türkiye'nin 2014 yılı ekonomik büyüme verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2014'ün son çeyreğinde yüzde 2,6, yılın tamamında ise yüzde 2,9 büyüdüğünü anımsattı.

Küresel çapta bir daralmaya rağmen yüzde 2,9'luk büyümeyi "başarı" olarak değerlendirmek gerektiğini kaydeden Bartık, "Durgunluğa karşı pozisyon almalıyız. Türkiye, bu rakamın üstüne çıkabilecek potansiyele sahip. İhtiyacımız olan, büyüme modelinde revizyona gitmektir" ifadelerini kullandı.

İş dünyasının "küçülerek büyümeyi" öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz ki küresel ekonomi bir durgunluk içinde. Bu durgunluktan herkes kadar Türkiye de etkileniyor. Tedbiri elden bırakmamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu rakamı yükseltmek ve sürdürülebilir kılmak için sıcak parayla değil yatırımla büyümeyi hedef alan yeni bir büyüme modeline ihtiyacımız var. Bu noktada ekonomi yönetiminin belirlediği eylem planlarını önemsiyor ve hayata geçirilmesini istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber