Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Temmuz 2014 - 11:28 Yorum: 0

Türkiye'nin çelik bilekli kızları

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki bilek güreşi takımının kadın sporcuları, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında aldıkları başarılarla adeta göz dolduruyor

Türkiye'nin çelik bilekli kızları

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki bilek güreşi takımının kadın sporcuları, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandıkları madalyalarla göz dolduruyor.

Taptuk Emre Ortaokulu'nda Beden Eğitimi Öğretmenliği de yapan sporcu Arzu Kuşlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilek güreşi sporuyla 2006 yılından tavsiye üzerine başladığını kaydetti.

Avrupa ve dünya şampiyonluklarının bulunduğunu ifade eden Kuşlar, şöyle konuştu:

"Sayamayacağım kadar Türkiye derecelerim var. Geçen aylarda Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda sağ kolda ikinci, sol kolda da üçüncü oldum. Kadınların bilek güreşini yapmasını tavsiye ediyorum. Ailem beni destekliyor. Onların desteğiyle buralara kadar geldim. Arkadaşlarım benim dünya ve Avrupa şampiyonu olduğumu öğrenince şaşırıyorlar. Erkekler benimle bilek güreşi yapmak istiyor. Yenilince masanın etrafında tekrar maç yapmak için dolanıyorlar." 

-"Erkekler, bilek güreşi yapmak istiyor"

TOKİ Ekrem Cirit Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Kübra Yeniler ise babam Kemal Yeniler'in teşvikiyle 5 yıl önce başladığı bilek güreşinde 10 Türkiye şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği, bir Avrupa üçüncülüğü, bir de dünya üçüncülüğünün olduğunu bildirdi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında birinci olup İstiklal Marşı'nı okutmak istediğini anlatan Yeniler, şunları söyledi:

"Eylül ayında Litvanya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında birinci olmayı planlıyorum. Başarımı babama ve Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Antrenörü Şener Arslan'a borçluyum. Bu sporu sevenler yapabilir. Okulda herkes benim bilek güreşiyle ilgilendiğimi duyunca şaşırıyor. Erkekler, bilek güreşi yapmak istiyor ve yeniliyorlar." 

-"Kadınlar, erkeklerden daha başarılı oluyor"

Süleyman Çakır Anadolu Lisesi öğrencisi Ümran Keser de bilek güreşine 5 yıl önce tavsiye üzerine başladığını vurguladı.

Avrupa şampiyonu yakınlarının kendisini bilek güreşiyle tanıştırdığına değinen Keser, "Bir Avrupa şampiyonluğum, iki Avrupa ikinciliğim, iki üçüncülüğüm, iki dünya ikinciliğim var. Kadınlar bilek güreşinde erkeklerden daha başarılı oluyor. Litvanya'da eylül ayında düzenlenecek dünya şampiyonasında birinciliği hedefliyorum" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber