Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 15:59 Yorum: 0

"Türkiye’nin dijital başkenti Gebze’de kuruluyor"

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, eğitim alan bilişim uzmanı adayları ile İşletme Konferans Salonu'nda bir araya gelerek eğitimin amaçları ve önemiyle...

'Türkiye’nin dijital başkenti Gebze’de kuruluyor'

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, eğitim alan bilişim uzmanı adayları ile İşletme Konferans Salonu'nda bir araya gelerek eğitimin amaçları ve önemiyle sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

Geleceğin dijital teknolojisine ve ülkenin katma değeri yüksek ihracatına yön verecek bilişim uzmanları, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) çatısı altında eğitimlerine devam ediyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi'nin katkıları ile Bilişim Vadisi için nitelikli personel yetiştirmek amacı ile başlatılan programda GTÜ" de eğitim alan ilk grupla bir araya gelen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, sektöre yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Görgün buradaki konuşmasında "Türkiye'nin dijital başkentini kurma yolundayız" dedi.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde, İŞKUR, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi'nin de katkıları ile devam eden projede GTÜ'de eğitim alan bilişim uzmanı adaylar ile İşletme Konferans Salonu'nda bir araya gelerek eğitimin amaçları ve önemiyle sektöre yönelik açıklamalarda bulundu. Görgün, programın, eğitim alan uzman adayları ve Türkiye için başarı hikayelerine dönüşmesi isteğinde olduğunu belirterek, "Bu programla amacımız özellikle eğitiminde bilişim alt yapısı olamayan üniversite mezunu işsiz gençlerimize yeni bir nitelik ve donanım kazandırmaktır. Diğer bir amacımız ise ülkemizin özellikle katma değeri yüksek ihracatında kazandığınız bu nitelikle sorumluluk almanız ve fayda üretmenizdir. Bu nedenle programın bir başarı hikayesine dönüşmesi için elimizden geleni GTÜ olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sorumluluğun GTÜ ve Kocaeli'den tüm Türkiye'ye yayılması arzumuzdur" İfadelerini kullandı.

"Tüm donanım GTÜ" de var"

Bilişim Vadisi'nin, Türkiye'nin dijital başkenti olacağına vurgu yapan Görgün, "Gebze Bölgesinde yükselen Bilişim Vadisi, dijital dünyanın kalbi ve başkenti olacak. Bunun için de gerekli ve yeterli donanım hem Gebze Teknik Üniversitesi'nde hem de bölgemizde kurulan Bilişim Vadisinde var ve olacak. Yaklaşık 100 bin kişi Bilişim Vadisinde bu kapsamda istihdam edilecek. Bilişim anlamında dünya devlerinin yer alacağı vadide tüm dünyaya hizmet ve servis verilecek, yenilikçi ürünlerin gelişmelerinin sağlanacağı bir üst olarak Türkiye'nin dijital başkenti olacak" diye konuştu.

Bilişim Vadisindeki insan kaynağının önemine de değinen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bu oluşumda insan kaynağının rolü çok önemli olacaktır. Yenilikçi fikirler bu sürece çok önemli katkılar sağlayacak. Bu program Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde devam ediyor. İŞKUR, valilik ve büyükşehir belediyesi de projeye sahip çıkan kurumlar arasında. Şahsım ve üniversitem adına bu programdan sertifikalarını alan sizlerin, Bilişim Vadisi, sektördeki teknoparklarda ve firmalarda iş bulabilmesi için elimden geleni yapacağım. Bu konuda Milli Savunma Bakanımız ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın da desteklerinin süreceğini söyleyebilirim. Sizlerin bir kaç sene sonra projelerinizi GTÜ amfilerinde sizlerin yerinde olacaklara anlatmanız en büyük beklentimiz olacak." diyerek konuşmasını tamamladı. Görgün, uzman adaylardan gelen soruları da cevaplayarak, GTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Binası'nın önünde uzman adayları ve eğitmenlerle fotoğraf çektirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber