Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 09 Ağustos 2022 - 12:08 Yorum: 0

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörükler, Süleymanlı Yaylasında yapılan toyda buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler, Denizli'nin Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yaylası'nda 5.'si gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne...

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörükler, Süleymanlı Yaylasında yapılan toyda buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler, Denizli'nin Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yaylası'nda 5.'si gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan Yörük Türkmen Toyunda bir araya geldi.

Buldan ilçesinde pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen Yörük Türkmen Toyunun 5.'si, 1155 rakıma sahip Süleymanlı Yaylası'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toy, açılış konuşmalarıyla devam etti. Türkiye'nin farklı illerinden katılım sağlayan çok sayıda Yörük ve 150'ye yakın dernek, bir araya geldikleri toyda renkli görüntüler oluşturdu. Çadırların kurulduğu yaylada müzik eşliğinde doyasıya eğlenen Yörükler, yöresel kıyafetler giyerek hünerlerini sergiledi. Bayrakların dalgalandığı, atların sıralandığı ve Yörük kültürünün sergilendiği yaylada, bölgeden de katılım sağlayan binlerce vatandaş, renkli görüntülere şahit oldu. Yörükler, yoğun kalabalığın olduğu toyun senelerce yapılarak geleceğe aktarılmasını istiyor.

"Kardeşler burada bir araya gelmeyi özlemiş"

Katılımın yüksek gerçekleştiğin ve ilçenin görülmeye değer olduğunu belirten Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, "Buldan'da 5.'si düzenlenen Yörük Türkmen Toyu'nun memleketimize hayırlı olmasını isteriz. Buldan'ımız Türkiye'mizin nadide ilçelerinden biri. Yönümüzle, dokumamız ve üzüm bağlarımızla ilçemiz vatandaşların gelip gezeceği bir yer" dedi. Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören ise "Gördüğünüz gibi muhteşem bir ortam var. 2 yıl aradan sonra Türkiye'nin minyatürü tekrar buraya topladık. Şuanda burada 150 dernekten fazla katılım var. Kardeşler burada bir araya gelmeyi özlemiş" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin farklı coğrafyalarından insanlar burada"

2 yıl aranın ardından beklenenden çok katılımın olduğunu, yaylada Yörüklerin doyasıya eğlendiğini belirten Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Yeşildağ, geleneği devam ettirmek istediklerini ifade etti. Çeşitli şehirlerden katılımın sağlandığının altını çizen Yeşildağ, "Bugün çok heyecanlı ve coşkulu katılım var, 5.'sini düzenliyoruz. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermiştik. Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinden Kırıkkale'den ve Giresun'dan olsun Türkiye'nin farklı coğrafyalarından insanlar burada" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber