Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Haziran 2016 - 09:28 Yorum: 0

Türkiye’nin En Büyük İftar Sofrası Sular Vadisi’nde Kuruldu

Türkiye'nin en büyük iftar sofrasını kuran Başakşehir Belediyesi, 5 kilometrelik alan üzerinde 30 bin vatandaşı iftar sofrasında ağırladı.

Türkiye’nin En Büyük İftar Sofrası Sular Vadisi’nde Kuruldu

Türkiye'nin en büyük iftar sofrasını kuran Başakşehir Belediyesi, 5 kilometrelik alan üzerinde 30 bin vatandaşı iftar sofrasında ağırladı.

Her Ramazan ayında on binlerce mahalle sakinini, sokak iftarlarında bir araya getiren Başakşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük iftar sofrasını, 5 kilometrelik alanda Sular Vadisi'nde kurdu. 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinde, dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Şeyh Mahmud Tuti, Kur'an tilavetinde bulundu. Sular Vadisi'nde düzenlenen dev iftar programına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Şentop ve Mehmet Muş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve binlerce vatandaş katıldı. İftar için hazırlıklar saatlerce önceden tamamlandı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, masalarda yerlerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı.

BAŞKAN UYSAL 30 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞI AĞIRLADI

Geleneksel hale getirilen sokak iftarlarında her yıl katılımın daha da arttığını belirten Başkan Mevlüt Uysal, "Amacımız mahalleleri mahalle iftarında buluşturmak. Bir mahallede katılımın en yüksek olduğu iftar programı olduğunu düşünüyorum. Buranın atmosferi çok güzel. Burada iftar programım düzenlediğimizde yoğun bir katılım oluyor. Bu mahallemizdeki nüfusun yaklaşık yüzde 50'si bu iftara katılıyor. Bu yıl 6'ıncı kez düzenliyoruz. Geçen yıl yaklaşık 30 bin kişilik burada yemek ikramında bulunduk. Bu yıl 35- 40 bine yaklaşacak. Şuanda siz de gördüğünüz gibi hava da güzel. Bu güzel mekanda mahallelinin birbiri ile buluşma heyecanı, isteği çok memnun ediyor bizi. Belediye olarak biz davet ettik. Davete icabet edilmesi de bizim açımızdan son derece önemli ve güzel bir durum" dedi.

Başakşehir'de düzenlenen iftar programında binlerce vatandaşla aynı sofrayı paylaşan AK Parti Milletvekili Mehmet Muş ise "Başakşehir Belediyesi, bu iftarları geleneksel hale getirdi. Katılım çok yüksek. Çok büyük bir alan ve tamamı dolmuş bir vaziyette. Allah'a hamd ediyoruz. Cenab-ı Hak böyle güzel bir ortamda milletimize iftar yapmayı nasip etti. Tabi ki her yerde böyle iftar sofraları kurulamıyor maalesef. İslam coğrafyalarında insanlar iftarını, sahurunu yaparken bombalar patlıyor. Bundan önceki Ramazan'da da böyle tablolar karşımızda vardı. Ümit ediyoruz bundan sonraki Ramazanlarda bu olmaz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber