Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Eylül 2017 - 09:38 Yorum: 0

Türkiye’nin en büyük Palyatif Bakım Ünitesi Balıkesir’de açılıyor

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine bağlı olarak hastalara ve ailelerine hizmet verecek olan 130 yataklı Palyatif Bakım Merkezi'nin tamamlanması için hazırlıklar...

Türkiye’nin en büyük Palyatif Bakım Ünitesi Balıkesir’de açılıyor

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine bağlı olarak hastalara ve ailelerine hizmet verecek olan 130 yataklı Palyatif Bakım Merkezi'nin tamamlanması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, açılış için gün sayılıyor.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine bağlı olarak hizmet verecek olan Palyatif Bakım Merkezi'nde sona gelindi. Merkezde hastaların bakımlarıyla ilgilenecek olan 36 klinik destek elamanı, 3 uzman doktor, 20 hemşire, 1 psikolog, 1 fizyoterapist, 1 diyetisyen ve 1 sosyal çalışmacı görev yapacak. Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr. Servet Kocaöz yaptığı açıklamada, "Atatürk Şehir Hastanemize bağlı olarak hizmet verecek olan 130 yataklı Palyatif Bakım Merkezimiz 1 Ekim tarihinde faaliyete geçecek. Çalışmalarımız hızlı ve yoğun bir tempoda devam ediyor. Amacımız özellikle artık tamamen yatalak hale gelmiş, ailesinin düzenli olarak tedavisini yaptıramayacağı hastaları öncelikle buraya alıp bakımlarını gerçekleştirmek. Palyatif Bakım Merkezimiz tedavi merkezinden daha çok bakım merkezi şeklinde ve hem aileyi hemde hastayı rehabilitasyonu şeklinde çalışacak. Burada amacımız felçli özellikle yatalak hastalar, ileri dönem Parkinson hastaları da yatağa bağlı hale geliyorlar. Down sendromlu hastalar, göğüs hastalıklarından KOAH'ın son dönemlerinde olan hastalar burada tedavi edilecek. Buranın ayrı bir 20 yataklı kısmı olacak burasıda psikiyatri palyatif olacak. Buradaki amacımız da sokakta yatan kimsesiz, hijyenik koşulları son derece kötü olan ve gününü sokakta geçiren hastalığından bihaber olan şizofreni hastalarımız var. Bu hastalarımızı biz buraya alacağız hem bakım hemde tedavilerini gerçekleştireceğiz. Tamamen şifa bulduktan sonra da taburcu edeceğiz" dedi.

"Türkiye'ye örnek olacak"

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Adil Ozan Gökuç ise, "Bakanlığımızın ve Genel Sekreterimizin bu konuda verdiği desteklere teşekkür ediyorum. Çünkü bu Türkiye'de olan çok büyük bir eksiklikti. İnsanları yatalak olan insanları evine gönderiyorduk ama onlara fazla destek olamıyorduk. Evde bakım ünitesindeki arkadaşlar mutlaka uğramaya çalışıyor ama aileninde mutlaka destek alması gerekiyordu. Bu merkezde yatalak hastalara artık evde bakımı tedavisi zor olan hastaların yatıracağımız. Onları hem tedavi edeceğimiz, hemde yakınlarını tedavi edeceğimiz gerekirse psikolojik destek, fizyoterapi desteği verebileceğimiz bir merkez açıyoruz. Türkiye'de bu kadar büyük bir merkezin ilk Balıkesir'de başlaması çok onur vereci bir olay. Çünkü bu eğer güzel bir örnek teşkil ederse eminim ki bütün Türkiye'de uygulanacak bir sistem ondan dolayı çok mutluyum. Bu nedenle Bakanlığımıza ve Genel Sekreterimize teşekkür etmek isterim" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en büyük Palyatif Bakım Ünitesi Balıkesir’de açılıyor

Türkiye’nin en büyük Palyatif Bakım Ünitesi Balıkesir’de açılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber