Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 22 Ağustos 2016 - 14:23 Yorum: 0

Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri açıklanacak

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi", 23...

Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri açıklanacak

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi", 23 Ağustos Salı günü TÜBİTAK'ta düzenlenecek basın toplantısı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanacak.

Türkiye'de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" ile Türkiye'deki en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi duyurulacak.

Endeksin, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor.

Bu yıl beşincisi açıklanacak olan endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TPE, TTGV, TÜBA ve üniversitelerde katkı sağladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber