Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...11:57 Gazze’de can kaybı 32 bin 623’e yükseldi11:56 Emniyet Müdürlüğü “ Hırsızlık ve İletişim Yoluyla Dolandırıcılığı” led ekra...11:55 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Silahlı Hizmetler Kom...11:55 Başkan Bilgin, “Biz gerçekçiyiz milleti aldatmadık aldatmayacağız”11:52 Müsabakalardan madalyaları ile döndüler11:50 Doğanşehir’de toplu açılış11:50 Madagaskar’ı Gamane Kasıgrası vurdu: 11 ölü11:49 Hisarcık’ta kursiyerlere “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme “ konulu seminer
Sami Er
Güncel 30 Mart 2015 - 18:53 Yorum: 0

Türkiye'nin fındık rekoltesi çotanak sayımıyla belirlenecek

Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Soydan:- "Bakanlığımız 2013 yılında karanfil sayımı ile belirlenen rekoltenin doğru bir çalışma olmadığını tespit etti, bundan dolayı Türkiye'nin yeni sezon fındık rekoltesi haziran ayında yapılacak çotanak

Türkiye'nin fındık rekoltesi çotanak sayımıyla belirlenecek

ORDU (AA) - Türkiye'nin önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan fındıkta yeni sezon tahmini ürün rekoltesi, haziran ayında yapılacak çotanak sayımıyla belirlenecek. 

Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rekolte tespiti çalışmasının fındık fiyatlarını direkt olarak etkilediği için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının konuyu hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

Bakanlıkça 2013 yılında alınan karar gereği karanfil sayımı ile rekolte belirleme çalışması yapılmasının yasaklandığını anımsatan Soydan, "Bakanlığın bu kararı ziraat odaları tarafından tam destek görmüştür" dedi. 

Karanfil sayımı ile belirlenen tahmini rekoltede yanılma payının çok yüksek olduğunu anlatan Soydan, bundan hem üreticinin hem de sektörün ciddi anlamda olumsuz etkilendiğine işaret etti. 

Soydan, son iki yıldır olduğu gibi Türkiye'nin yeni sezondaki tahmini fındık rekoltesinin çotanak sayımına göre belirleneceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllarda karanfil sayısına bakılarak belirlenen tahmini rekolte rakamlarında yanılmalar olduğu gözlenmiştir. Dolayısıyla hem üretici hem sektör ciddi zararlara uğramıştır. Bunun üzerine 2013 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı karanfil sayımı ile rekolte belirleme çalışmasını yasaklamıştır. Çünkü doğru bir çalışma olmadığını tespit etti. O anlamda Türkiye'nin yeni sezon fındık rekoltesi haziran ayında bakanlık ve ziraat odaları tarafından yapılacak çotanak sayımıyla belirlenecek." 

Soydan, erken açıklanan rekoltenin ülke ekonomisine de zarar verdiğini belirterek, bakanlık ve ziraat odalarınca açıklanacak tahmini rekoltenin çok önemli olduğunu kaydetti. 

ETİKETLER: fındık , rekolte , arslan sıydan
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber