Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Türkiye’nin hububat deposu Gazinatep’te çiftçiye tohum desteği

Türkiye'nin hububat deposu olarak görülen Gaziantep'te, kuraklıktan etkilenen çiftçilere, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifikalı arpa...

Türkiye’nin hububat deposu Gazinatep’te çiftçiye tohum desteği

Türkiye'nin hububat deposu olarak görülen Gaziantep'te, kuraklıktan etkilenen çiftçilere, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifikalı arpa ve buğday tohumu desteği yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kuraklıktan etkilenen 4 bin çiftçiye, 2 bin ton sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımına başladı. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde törenle geçekleştirilen tohumluk dağıtımına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'in yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada, yapılan desteğin çiftçi için olduğu kadar bölge ekonomisi anlamında da önemli olduğunu söyledi. Yapılan tohum desteğinin bölgede terörün önünü kesme anlamında da önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Sizlere destek olmazsak, yüreğinize dokunmazsak ya hain FETÖ'cülere yarayacak ya da hain PKK'ya yarayacak. Bizim ekmeği büyütmek adına sizlerle bir kader yolculuğumuz var. Bu memleket bizim çocuklarımıza bırakacağımız daha güzel bir dünya için başkasından beklemeden hepimizin yapacak çok işi var. Bu toprak, bu tohum sevgi tohumlarını artırıyor. Hep birlikte birbirimizi severek yolumuza devam ediyoruz. Bu sevgi tohumları arttığı sürece yaptığımız köprülerle gönül köprülerini bu coğrafyada eksiltmediğimiz sürece Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef kalmayacaktır. Bu kadar sıkıntıya rağmen 2023-2071 vizyonuna en kolay ulaşan şehir Gaziantep olacaktır. Çiftçilerimizin, köylümüzün hizmetkarı olmaktan büyük bir onu ve şeref duyuyoruz" dedi.

"Türkiye gelişmeye devam edecektir"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise AK Parti iktidarı döneminde çiftçiye büyük hizmetler sağlandığını söyledi. Milletvekili Uzer, "Türkiye gelişiyor ve gelişmeye devam edecektir. Özellikle iktidara geldiğimiz günden beri Türkiye'de tarımın gelişmesi için hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor. Bu yıl kuraklık vardı ve hükümetimiz bölge çiftçimizi unutmadı çünkü topraklarımızı iyi değerlendiremezsek, kendi kendimize yetmezsek, özellikle gıda noktasında dışa bağımlı olursak kalkınmamızın bir tarafı eksik kalır" şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da 4 bin çiftçiye verilen sertifikalı tohumluk desteğinin önemli olduğunu ve 2015 yılında yağışın az olması nedeniyle bu yardımların çiftçiye adeta can suyu olacağını söyledi.

4 bin çiftçiye 2 bin ton sertifikalı tohum

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise 4 bin çitçiye 2 bin ton sertifikalı arpa ve buğday dağıtıldığını vurgulayarak, dağıtılan tohumlarla çiftçilerin yaklaşık 100 dekar araziye ekim yapabileceğini kaydetti. Yılmaz, bu üretimin milli ekonomiye yaklaşık 50 milyon TL katkısı olacağın da söyledi.

Çiftçiden teşekkür

Çiftçiler adına konuşma yapan Hüseyin Bülbül ise destekler nedeniyle teşekkür etti. Bülbül, "Birkaç yıl öncesine kadar çiftçinin sorunları konuşulmuyordu. Son on yıldan beri çiftçileri köylerden davet ederek halimizi sormaları bizler için çok değerlidir" dedi.

Programda İl Müftüsü Ahmet Çelik de tohumların bereketli ve kazançlı olması için dua etti. Konuşmaların ardından tohum dağıtımında katkısı olanlara plaketlerin verilmesi ve sembolik olarak çiftçilerin traktörlerine tohumların yüklenmesi yapıldı.

Sertifikalı arpa ve buğday tohumu desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin bulundukları yerlerdeki ziraat odalarına 3 ile 13 Ekim tarihleri arasında müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber