Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Eylül 2016 - 12:23 Yorum: 0

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, hem olası bir felaket anında toplanma alanı olan hem de vatandaşların afetlere karşı...

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, hem olası bir felaket anında toplanma alanı olan hem de vatandaşların afetlere karşı bilinçlendirileceği Türkiye'nin ilk AKUT Eğitim Parkı'nı açtı.

Mezitli Belediyesi'nin, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle hayata geçirilen AKUT Eğitim Parkı'nın açılışına, CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve çok sayıda davetli katıldı. 1 Eylül Dünya Barış günü anısına güvercinlerin uçurulduğu açılışta, AKUT'un 20 yıllık tarihini, kurtarılan canları, umudu, bilgiyi, sevgiyi, özveriyi ve hayatın değerlerini anlatan fotoğraf sergisi de yer aldı. Açılışta ayrıca, AKUT'un müdahalesi ile hayata tutunan 4 farklı karaktere hayat veren Dolunay Soysert, Songül Öden, Kenan Ece ve Rıza Kocaoğlu'nun tiyatral anlatımları ile canlandırdıkları tanıtım filmi de led ekrandan katılımcılara sunuldu.

AKUT Başkanı Nasruhi'nin, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan'a teşekkür plaketi ve "Kendi Everestinize Tırmanın" isimli kitabını vermesiyle devam eden törende, AKUT Mersin operasyon binasının açılışı gerçekleştirildi. Eğitim salonu, ana lojistik depo, su arama kurtarma birimi, lojistik deposu, bilgi teknolojileri birimi, seminer birimi, spor salonu, dinlenme ve misafir odasının ziyaretçilere açıldığı törende, AKUT Mersin Parkı içerisinde projesi tamamlanmış ve devam eden projeler ile dağcılık ve tırmanma eğitimi parkuru, enkaz eğitimi parkuru, kuyu kurtarma eğitimi parkuru, trafik kurtarma eğitimi parkuru, kaya kurtarma eğitimi parkuru projelerinin tanıtımı yapıldı.

AKUT Mersin Ekibi tarafından, dağcılık ve tırmanma eğitimi parkurunda bir gösterinin de sergilendiği

Açılışta, tüm misafirlere AKUT ekibi tarafından hazırlanan ve Mezitli Belediyesi tarafından bastırılan "Afet Bilinci ve Önlemler El Kitabı" dağıtıldı.

Açılış, kokteylle sona erdi.

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı Mezitli’de açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber