Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Haziran 2016 - 10:33 Yorum: 0

Türkiye’nin İlk MS Dizisi “Melek İle Serhat” 24 Haziran’da Yayında!

Ünlü yönetmen ve senarist Gani Müjde'nin MS'lilerin öykülerinden ilham alarak yazıp yönettiği, başrolleri Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri'nin paylaştığı...

Türkiye’nin İlk MS Dizisi “Melek İle Serhat” 24 Haziran’da Yayında!

Ünlü yönetmen ve senarist Gani Müjde'nin MS'lilerin öykülerinden ilham alarak yazıp yönettiği, başrolleri Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri'nin paylaştığı "Melek ile Serhat" dizisi 24 Haziran'da yayın hayatına başlıyor.

MS hastalığı, ülkemizde yaklaşık 40 bin kişiyi ve yakın çevrelerini etkilediği bilinmekte. 5 bölümlük "Melek ile Serhat" dizisi de, MS hakkında farkındalık yaratmak ve MS'lilere sosyal yaşamda destek vermek üzere, 24 Haziran'da Star Tv'nin internet sayfasından yayınlanmaya başlıyor. Dizinin her bölümünün arkasından, o bölümde işlenen temayla ilgili MS uzmanları ve bu hastalıkla yaşayanların katıldığı bölüm arkası çekimleri ise eş zamanlı olarak "yolarkadasimsin" internet sitesinde yayınlanacak.

Hastalıkla ilgili toplumda bilinen yanlışlara dikkat çekerek doğru bilgileri Gani Müjde'nin mizahi diliyle aktaran "Melek ile Serhat"ın başrollerini, Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri paylaşıyor. Her bölümde sürükleyici bir öykü ve eğlenceli dakikalar vadeden dizide izleyiciler, hem MS hastalığını tanıyacak hem de Melek ile Serhat'ın aşkına tanık olacak.

TÜRKİYE'DEKİ İLK MS DİZİSİ

Türkiye MS Derneği'nin Gani Müjde ile hayata geçirdiği "Melek ile Serhat" dizisi, senaryosunun tamamında bir hastalığa dikkat çeken Türkiye'deki ilk dizi olma özelliğini taşıyor.

Her ikisi de MS hastası olan iki gencin aşklarının odağında geçen ve MS'li olmanın hayattan kopmak anlamına gelmediğine dikkat çekilen dizinin ana hedefi, MS hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek ve daha iyi anlaşılmasını sağlamak. Dizide, hastalığın kişiden kişiye farklılık gösterdiği belirtilerek toplumun MS'lilere önyargıyla yaklaşmamasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, yakın takip, pozitif yaklaşım ve yaşam tarzı değişikliğinin hastalığın seyri açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.

Dizinin her bölümünün arkasından, o bölümde işlenen temayla ilgili MS uzmanları ve bu hastalıkla yaşayanların katıldığı ve hastalığın detayları ile tartışıldığı bölüm arkası çekimlerinde ise, "MS ile tanışma, beslenme, egzersiz, iş yaşamı ve aile kurma" ile ilgili bilgiler paylaşılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber