Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 17 Ekim 2017 - 12:13 Yorum: 0

Türkiye’nin ilk yapay zeka temelli hukuk Chatbot’u yayında

Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye'nin ilk...

Türkiye’nin ilk yapay zeka temelli hukuk Chatbot’u yayında

Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye'nin ilk hukuk chatbot'unu geliştirerek hizmete sundu. Sistem, sahip olduğu algoritmalar sayesinde şirket kurulumundan marka tesciline, iş hukukundan kentsel dönüşüm hukukuna kadar birçok konuda ücretsiz destek veriyor.

Yapay zeka temelli dijital sohbet asistanları chatbot'lara, markaların ve kullanıcıların giderek artan ilgisi, farklı sektörlerdeki örneklerin hızlı bir şekilde hayatımıza girmesini sağladı. Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye'nin ilk hukuk chatbot'unu geliştirdi. Facebook Messenger uygulaması üzerinden erişilen chatbot, sahip olduğu algoritmalar sayesinde şirket kurulumundan marka tesciline, iş hukukundan kentsel dönüşüm hukukuna kadar birçok konuda ücretsiz destek veriyor.

Av. Bedrettin Gürcan ve üç kişilik ekibinin 1,5 yıllık Ar-Ge çalışmaları neticesinde yapay zekanın hukuk ve vergi alanında kullanılmasıyla geliştirdiği chatbot, özellikle girişimcilere aktif ve ücretsiz destek vermeyi amaçlıyor. İlk hukuk Chatbot'unun hukuki bilginin erişilebilirliğine ciddi katkılar sağlayacağını belirten Av. Bedrettin Gürcan, "Geliştirdiğimiz Chatbot sayesinde genel kullanıcılar hukuk ve vergi konularındaki temel sorularına cevap bulacak. Bunun yanı sıra, girişimiciler de KOSGEB başta olmak üzere devlet teşviklerinden yatırım aşamalarına kadar geniş bir yelpazede 7/24 bilgi desteği alabilecek" dedi.

Yapılan açıklamada, yapay zeka destekli Türkiye'nin ilk hukuk chatbot'una Hukuk Deposu'nun Facebook sayfasından erişilebileceği kaydedildi.

Türkiye’nin ilk yapay zeka temelli hukuk Chatbot’u yayında

Türkiye’nin ilk yapay zeka temelli hukuk Chatbot’u yayında

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber