Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Mayıs 2016 - 15:03 Yorum: 0

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli Gaz Maskesi Zonguldak’ta Üretilecek

Zonguldak'ta MFA isimli firma, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskesinin üretimine başlayacak.

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli Gaz Maskesi Zonguldak’ta Üretilecek

Zonguldak'ta MFA isimli firma, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskesinin üretimine başlayacak. Yaklaşık 3 yıl içerisinde hayata geçecek olan projenin toplam maliyeti 10 milyon TL'yi bulacak.

Zonguldak'ta 2006 yılından bu yana maske üretiminde faaliyet gösteren MFA isimli firma, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskesinin tanıtımın gerçekleştirdi. Piyasadaki gaz maskelerinin ithal yolla kullanıldığını ifade eden MFA Firması Genel Koordinatörü Murat Uzun kendi üretecekleri tam ve yarım yüz gaz maskeleri sayesinde Türkiye'nin dışa bağımlılığının ortadan kalkacağını ifade etti.

Kendileri için gurur kaynağı olan gaz maskesinin kalite ve konfor açısından ihtiyaçları karşılayacağını aktaran Genel Koordinatör Murat Uzun, 8-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan uluslararası fuarda da büyük ilgi beklediklerini aktardı.

"GURUR KAYNAĞIMIZ"

Kimyasallar, buharlar ve asitlere karşı üretilecek olan gaz maskeleri, ithal yolla temin edilen gaz maskelerinin yerini alacak. Başlangıçta gaz maskelerinin yıllık 250 bin adet, filtrelerinin ise 648 bin adet olarak üretileceğini belirten Uzun, şu ifadelere yer verdi:

"Ortaya kimyasal gazlar, kimyasallar, buharlar, asitler çıkabilmektedir. Tozların ötesinde toz maskeleri bu tip kirleticilere karşı kullanıcıları korumada yeterli kalmazlar. Bu noktada sanayimizde, endüstrimizde veya farklı sektörlerde her türlü sektörü bunun içine katabiliriz. Solunum koruması ile ilgili gaz maskelerine ihtiyaç duyulur. Hem filtreleri farklıdır. Hem kimyasallara, hem gazlara; bunlar inorganik gazlar olabilir veya organik gazlar olabilir. Asit, buharlar olabilir. Çok farklı kombinasyonla birkaç tanesi bir arada olabilir. İnsan sağlığı için çok hızlı bir şekilde kanserojen etkisi olan veya çok hızlı solunum tahrişine yol açıp insanın ölümüne neden olabilecek gaz ve asitler olabilir. Bütün bunlardan korunmada yine yarım yüz ve tam yüz gaz maskeleri kullanılmaktadır. Mayıs 2016 tarihi itibariyle Türkiye bu konuda yüzde 100 ithal ürünlere bağımlı vaziyettedir. Çok şükür bizim en büyük hedeflerimiz olan hem yarım yüz, hem de tam yüz gaz maskesinde Türkiye'nin ilk milli ürünlerini üretmiş durumdayız."

SLOGAN: "DEĞİŞİME HAZIR MISIN TÜRKİYE?"

Haliç Kongre Merkezi'ndeki fuarda "Değişime Hazır mısın Türkiye?" sloganıyla yer alacaklarını dile getiren Uzun, kendilerine Zonguldak Valiliği'nin onayıyla da 17 dönümlük arazi tahsis edildiğini söyledi. 2.5 yıl içerisinde tamamlanacak olan fabrika ile önemli işletmeler arasına gireceklerini belirten Murat Uzun, şöyle devam etti:

"Üç yeni ürün Türkiye'de ilk ve aynı zamanda milli olması, stratejik öneme sahip olması nedeniyle bizim için gurur kaynağı olmuştur. Öncelikle bu süreç içerisinde yaklaşık 3 yıldır devam eden yoğun bir çalışmada, kimyagerinden mühendislerimize diğer çözüm ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten büyük bir emek harcandı. Bu doğrultuda bugün geldiğimiz noktada 8-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Çalışma Bakanlığımızın bünyesinde uluslararası iş güvenliği konferansı ve bu konferansla birlikte dört gün boyunca Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı gerçekleşecek. Bu fuarda bugüne kadar üretmiş olduğumuz uluslararası standartlara uygun olan solunum koruyucu toz maskelerinin yanı sıra Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskelerini ve yine Türkiye'de ilk olan önümüzdeki aydan itibaren piyasaya sunacağımız, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteği ile yürüttüğümüz proje kapsamında solunum koruyucu maskelerde tekrar kullanılabilir özellikle olan, birkaç vardiya kullanılabilen diğer toz maskelerine göre çok daha performansı üst düzeyde olan toz maskesini AB standartlarına uygun şekilde piyasaya sunacağız. Haliç Kongre Merkezi'ndeki fuarında bunları dile getireceğiz. Anlatacağız. "Değişime Hazır mısın Türkiye" sloganıyla gidiyoruz. Çok kısa zaman içerisinde yerli ürünleri hem ülkemiz sanayisinde, hem güvenlik sektöründe buralarda da ürünlerimizi kısa süre içerisinde kullanıma sunacağız. Çok sevilerek ve beğenilerek kullanılacağına inanıyoruz. Rakipleriyle gerek Avrupa ülkelerinde olsun çok etkili bir şekilde kalite ve konforda baş edebilecek ürünler oldular. Türk insanı isterse her şeyi başarabileceğine inanıyoruz. Yine gaz maskesi aynı zamanda stratejik bir ürün olarak değerlendirmek lazım gelir. Bugün İsrail'de her evde kişi sayısı kadar solunum koruyucu maske ve filtresini barındırıyor. Olası bir saldırıda böyle bir korunma yolu var. Bizim ülkemizde tamamen dışa bağımlıyız. Dolayısıyla stoklarla sınırlıyız. Herhangi bir ihtiyacımız olsa, ithal edilmiş stoklarla sınırlı bir durumdaydık. Ama bugün itibariyle yıllık 250 bin adet tam yüz gaz maskesi, 648 bin adet filtre üretimi olacak. Aynı zamanda da temmuz ayında bu kapsamda gaz maskeleri yatırım ve teşvik belgemiz kapsamında faaliyetleri devam ediyor. Zonguldak Valiliği bizim daha entegre bir tesis kurabilmek için talep ettiğimiz arazi ihtiyacımıza olumlu cevap vermesiyle beraber firmamıza 17 dönümlük arazi tahsisi yapıldı. İnşallah Temmuz ayında Avrupa'nın en büyük solunum koruyucu maske fabrikasının temellerini Zonguldak'ta atacağız. 2.5 yıl içerisinde bu tesisi tamamladığımızda hem üretim kapasitesi, hem ürün çeşitliliği olarak toz maskelerinden tutun gaz maskelerine kadar devam eden süreçte Türkiye'nin artık Avrupa'daki ve diğer uzak doğudan gelen ürünlere karşı çok net bir şekilde kendi ürünleri olacak. Solunum koruyucu grupta Türkiye'nin Avrupa ve dünya çapında faaliyet gösteren işletmeleri arasında çok kısa sürede gireceğiz."

TÜRKİYE'DE İLK KEZ TEKRAR KULLANILABİLEN TOZ MASKESİ ÜRETİLECEK

Genel Koordinatör Murat Uzun, tam ve yarım yüz gaz maskelerinin yanı sıra Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Türkiye'de ilk kez tekrar kullanılabilen "R" tabir edilen toz maskesi üretileceğini anlattı. BAKKA desteği ile aylık 200 bin adet "R" tabir edilen toz maskesi üretileceğini söyleyen Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

"BAKKA desteği ile kullandığımız maske, vermiş olduğumuz talimatlar doğrultusunda nefes alıp verme tıkanıncaya kadar hijyen şartları sağlanınca kadar çok vardiyalı olarak kullanılabilecek. Bu toz maskesi AB standartlarına uygun bir şekilde üretilecek. Ulusal kanun ve yönetmeliklere uygun olan bir ürün. Aylık 200 bin üretim kapasitesi ile bu toz maskelerinin üretimiyle başlıyoruz. Bununla ilgili kapasite artırımına gideceğiz. Çok kısa zaman içerisinde hem ülkemizde hem de ihracat ayağında çok güçlü bir ürün olacağını söyleyebilirim. Bu noktada ülkemiz için gerçekten önemli bir katma değer oluşturacak."

20'nin üzerinde ülkeye ihracat yapan firma, gaz maskeleri ile de Türkiye'nin adını dünyaya duyuracak. Firma, toz maskesi ile Almanya, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Afrika ülkelerinde de devam eden ihracatlarına gaz maskesi ile de devam etmeyi planlıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber