Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

"Türkiye'nin pilot ihtiyacının yüzde 45'ini THK karşılıyor"

THK Genel Başkanı Öktem:

'Türkiye'nin pilot ihtiyacının yüzde 45'ini THK karşılıyor'

BURSA (AA) - ŞABAN KILIÇCI - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, Türkiye'nin pilot ihtiyacının yüzde 45'ini kendilerinin karşıladığını belirterek, bu alanda yetiştirdikleri öğrencilerin mezun olunca yüksek maaşlarla iş bulabildiğini söyledi.

Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok ciddi oranda pilot açığı olduğunu anlattı.

Bu açığı gidermek için THK Üniversitesinde 5 dalda eğitim verdiklerini belirten Öktem, "Şu an 3 bin öğrenci burada eğitim alıyor. Bu kapasiteyi daha da geliştireceğiz. Ülkemiz havacılığında yetişmiş elemana duyulan ihtiyacın fazla olması, okulumuzun önemini daha da artırıyor" dedi.

Öktem, THK Üniversitesi mezunlarının, diplomalarını alır almaz işleri hazır bir şekilde hayata atıldığını dile getirdi.

Yükseköğrenime hazırlananlara, istihdam oranının çok yüksek olması dolayısıyla bu üniversiteyi tercih etmelerini öneren Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemizin yanı sıra pilot yetiştiren akademimiz var. Şu an Türkiye'deki pilot ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyoruz. Keşke olanaklarımız daha fazla olsa da bunları Türkiye'ye, havacılığa, pilotluğa değer veren insanlarımızın hizmetine sunsak ama onu da yapacağız. Bir de şunu gayet rahatlıkla söyleyebiliyorum; pilot yetiştirmeye adanmış ve bağlanmış uçaklarımıza Türkiye'de şu an hiçbir kuruluş sahip değil. Hem uçak hem de simülatör eğitimini, bu konuda kullanılan en gelişmiş araç ve gereçlerle yapıyoruz. Gençlerimizi uçuş akademimizde de pilot olarak yetiştirmeye davet ediyorum."

Vacit Öktem, havacılık personeli yetiştirmedeki imkan ve kapasitelerine rağmen kendilerinin bile pilot açığı bulunduğunu vurguladı.

Bazı uçakları her pilotun kullanamadığı bilgisini veren Öktem, "Örneğin CL215 havadan yangın söndürme uçaklarında kullandığımız pilotlar, maalesef yurt dışından geliyor ve bizden 10 bin avro maaş alıyor. Ona göre pilotların gelirlerini tahmin edin. Uçuş akademimizden geçen yıl 140 pilot adayı mezun oldu. Bu sene daha da artırmayı amaçlıyoruz ama tabii bu kapasite olayı. Kapasitemizi ne kadar artırırsak o kadar çok pilot yetiştirmemiz mümkün olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber