Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Eylül 2018 - 13:58 Yorum: 0

Türkiye’nin Tayland uçuşlarında frekans artışı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Tayland Sivil Havacılık Otoritesi arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların...

Türkiye’nin Tayland uçuşlarında frekans artışı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Tayland Sivil Havacılık Otoritesi arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı haftalık 21'den 35 frekansa yükseltilme kararı alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesi'ni temsil eden heyetler arasında ülkenin başkenti Bangkok'ta ikili Sivil Havacılık Müzakereleri gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki görüşmeden uçuşlarda frekans artışı kararı çıktı. Buna göre Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21'den 35 frekansa çıkarıldı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Chula Sukmanop başkanlıklarındaki heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde iki ülke arasında yeni Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yapılması ile mevcut trafik haklarının artırılması hususları ele alındı.

Haftalık uçuş sayısı 35'e yükseldi

SHGM'den imzalanan anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada "10 Kasım 1987 tarihinde imzalanmış olan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan mevcut Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yerine geçecek anlaşmanın metni üzerinde müzakereler gerçekleştirilmiş ve toplantı sonucunda yeni Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edilmiştir. Trafik haklarıyla ilgili görüşmeler neticesinde imzalanan mutabakat zaptıyla ülkemizden Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21 frekanstan 35 frekansa çıkarılmıştır. Mutabakat zaptına göre; yolcu uçuşları haftalık 28 frekans, kargo uçuşları haftalık 7 frekans olarak belirlenmiştir. İki ülke arasında varılan mutabakata göre Yeni Delhi noktası Türk taşıyıcıları için ara ve ileri nokta olarak belirlenmiş ve 5'inci trafik haklı kargo uçuşları yapılmasına imkan tanınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber