Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Temmuz 2014 - 12:41 Yorum: 0

Türkiye'nin tecrübesi var

Adalet Bakanı Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde başbakanlığının düşeceği iddialara ilişkin "Özal ve Demirel de başbakanken Cumhurbaşkanı seçildi. Türkiye'nin uygulaması, tecrübesi var" dedi.

Türkiye'nin tecrübesi var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda Cumhurbaşkanı seçilmesi ve bunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Başbakanlığı'nın düşeceği anlamında tartışmalar olduğunun belirtilerek, prosedürün nasıl işleyeceği sorusu üzerine Bozdağ, Özal ve Demirel'in de Cumhurbaşkanı seçildiklerinde Başbakan olduklarını anımsattı.

Bozdağ, şunları söyledi:

'Rahmetli Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçildiğinde bir usul işledi. O zaman Başbakandı, anayasa hükmü aynıydı. Sayın Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı seçildiğinde de tıpkı usul işledi. Çünkü Demirel de başbakandı. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yok. Türkiye'nin uygulaması var, tecrübesi var. Bir sıkıntı yok. Geçmişte bunların nasıl olduğunu biz yaşayarak gördük.'

Cumhurbaşkanı'nı kamu seçeceği için hepimizin tıpkı görüşte olmadığının ve YSK'nin devreye girdiğinin belirtilmesi üzerine de Bozdağ, 'YSK ile ilgili bir şey yok. Cumhurbaşkanı seçilince Meclis'in aracılığıyla YSK'nin aracılığı içinde hiç bir ayrım yok. Eskiden Meclis seçiyordu, şimdi kamu seçiyor. Hiçbir ayrım yok. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, Özal Başbakanken Cumhurbaşkanı oldu' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber