Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Türkiye'nin üçüncü kadın valisi Çetinkaya, görevine başladı

Lale Aytaman ve Esengül Civelek'in ardından Türkiye'nin üçüncü kadın valisi olarak atanan Çetinkaya, Sinop'ta görevine başladı

Türkiye'nin üçüncü kadın valisi Çetinkaya, görevine başladı

SİNOP (AA) - Türkiye'nin üçüncü kadın valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop'ta görevine başladı.

Lale Aytaman ve Esengül Civelek'in ardından Türkiye'nin üçüncü kadın valisi olarak atanan Çetinkaya için Sinop Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi.

Vali yardımcıları ile Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile diğer kurumların temsilcileri tarafından karşılanan Vali Çetinkaya, alandakilerle tek tek tokalaştı.

Daha sonra makamına geçen Çetinkaya, buradaki açıklamasında, 19 yıllık kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra Sinop'a vali olarak atandığını söyledi.

Sinop'un vali olarak ilk görev yeri olmasından dolayı hayatında her zaman ayrı bir yer tutacağını ifade eden Çetinkaya, "Tabi Sinop için de biraz değişik oldu, bir ilk oldu. Çünkü ilde Cumhuriyet tarihinden itibaren görev yapan kırkıncı valiyim ama ilk kadın valiyim. O anlamda ilkleri yaşıyoruz, hem Sinop hem de şahsım. Umarım bu ilkler hem Sinop için hem benim için hayırlara vesile olur" dedi.

Vali Çetinkaya, Sinop'u daha önceden hiç görmediğini ve şehir hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığını vurgulayarak, "Tebrik için arayan kişilerden de çoğu Sinop'u görmediğini ifade etti ama görenlerin de hep büyülendiğini hissettim. Büyüleyen bir şehir olarak tarif algıladım. Bu anlamda böylesine güzel bir ilde, böylesine önemli bir göreve atanmış olmaktan ve bu şekilde başlamış olmaktan çok mutluyum ve gururluyum" diye konuştu.

Türkiye'nin "en mutlu kenti" olarak bilinen Sinop'ta kendisini etkileyenin belki de bu olduğunun altını çizen Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Umarım burada bulunduğum süre içerisinde yürüteceğimiz çalışmalar sonucunda Sinop'un bu mutluluğuna biz de biraz daha mutluluk katarak bugün bulduğumuzdan daha mutlu bir Sinop bırakarak bir gün buradan ayrılırız. Çünkü eninde sonunda bir gün bu görevlerin hepsi bitecek. Önemli olan burada çalıştığımız süre içerisinde hem Sinop'un mutluluğundan istifade ederek kendi mutluluğumuza mutluluk katmak hem de gün gelip buradan ayrılırken Sinop'un mutluluğuna mutluluk katarak daha mutlu bir Sinop'a veda edebilmektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber