Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Temmuz 2014 - 23:41 Yorum: 0

Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki engeller kalkacak

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak" dedi.

Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki engeller kalkacak

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu, bayramın son gününü halkı selamlamak ve bayramlaşmak üzere Bağcılar'da geçirdi.

Sancaktepe Mahallesi'nde yürüyerek vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 

'Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içindeki ayrım ortadan kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak. Türkiye ne Irak, ne Suriye olacak. Türkiye tekrar yeniden bir ve bütün olarak büyük Türkiye olacak ve büyük ulus olacak. Onun için ben buradayım. Halkla beraberiz. Görüyorsunuz, eşimle ve dostlarımla beraber... Etrafımızda bin adet koruma memuru yok. Bildiğiniz, bilmediğiniz hiç bir şey yok. Halkla iç içeyiz. Halk bizi seviyor. Halk mührünü bizim resmin altına, oy pusulasının en sağındaki resmin altına, İhsanoğlu'nun altına mührü basacaktır. Bugün 1950'lerdeki halkın değişimine benzer, 2014 senesinde Türkiye gene büyük bir oy patlamasıyla, 'yeter artık' diyecek. Herkese sürpriz olacak.'

Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kadınların kahkaha atmasına' ilişkin sözleriyle ilgili yönelttiği soruya İhsanoğlu, 'Bu kadar gerilmiş bir ortamda, Şayet eşlerimiz, kızlarımız, annelerimiz, bacılarımız, kahkaha atabiliyorlarsa, biz demek hala sıhhatli bir durumdayız ve Türkiye hala bu kabustan kurtulma ümidini besliyor demek. Yakında kurtulacak inşallah' yanıtını verdi. 

Füsun İhsanoğlu da tıpkı soruya karşılık, 'Herhalde öyle demek istememiştir. Zannetmiyorum ki böyle bir şey desinler hanımlar için. Hanımlar beylerin kafa tacıdır. Kahkaha da hanımların neşeli olması, şen olması ve toplumun lehinedir. Aleyhine değildir. Bilakis hele hele böyle bir ortamda neşeye fazla fazla ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

Daha sonra seçim otobüsü üzerinden halkı selamlayarak bayramlarını kutlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 gün sonra Türkiye'nin, tarihinin en ciddi kararlarından birisini vereceğini söyledi.

İhsanoğlu, 'O kararda 3 namzet içinden birisini seçip, onu Çankaya'ya gönderecektir. Yani devletin başına, milletin bütünlüğünün temsilcisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünün temsilcisi şekilde gönderecektir. Bu tarihsel kararı siz alacaksınız. Hür iradenizle, şuurlu bir şekilde, dürüstçe ve namuslu bir biçimde alacaksınız' dedi.

Türkiye'nin bir Suriye, bir Irak olmadığını anlatım eden İhsanoğlu, 'Türkiye'de Baas partisi yoktur. Türkiye, özgür ve demokratik bir ülkedir. Bu seçimler tarihsel seçimlerdir. Türk milleti, bu tarihsel seçimde kararını verecektir. 'Yeter bundan böyle söz milletindir' sözünü bir daha tekrarlayacaktır' halinde konuştu. 

'Temel su almıştır'

10 Ağustos'taki seçimlerin mebus ya da belediye seçimi olmadığını, cumhurbaşkanı seçimi olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

'Cumhurbaşkanlığı seçimi devletin sigortasıdır. O sigorta hiç bir süre atmamalıdır, attığında devlet çöker. Zaten 'adalet mülkün temeli' dedik. Bugün bu esas su almıştır. Adalet mefhumu sarsılmıştır. Mahkemelerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz siyasetin etkisinde kalmıştır. Çankaya bundan böyle siyasetin etkisinde, bir şahsın etkisinde kalmamalıdır. Milletin bütünlüğünün temsilcisi olmalıdır. Bir tek partinin temsilcisi değil, tüm partilerin, partisiz olanların temsilcisi olmalıdır. Çankaya'da oturacak cumhurbaşkanı, 76 milyonu kucaklayacak biri olmalıdır. Siyasi tercih sahibi olmamalıdır. Siyasetin üzerinde olmalıdır.' 

İhsanoğlu, sevgi, saygı, dirlik, birlik ekmek ve ekmeği bölüşmek için yola çıktıklarını vurgulayarak, 'Biz ekmeğimizi kendi aramızda paylaştığımız gibi, misafirimiz olan kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız. Biz ekmeğimizi paylaşmaya hazırız lakin vatanımızı asla paylaşmayız. Asla bölüşmeyiz. Bunu hiç kimse düşünmesin, aklına getirmesin. Yok öyle şey. Türk milleti bunun bekçisidir. Hiç kimse Türk milletinin önüne çıkamaz. O bakımdan müsterih olunuz. Çankaya'da inşallah sizin gerçek bir temsilciniz olacaktır. Bir Türk oğlu Türk olacaktır.'

Yürüyüş esnasında bir vatandaşın, 'Evimde ekmek yok, bir adet ekmek yok. Çocuğumun ilacını almak için ne yapacağım?' yönündeki şikayetini dinleyen İhsanoğlu, 100 lira vererek, 'Çocuğunun ilacını al' dedi.

İhsanoğlu, daha sonra Bağcılar'ı seçim otobüsüyle gezerek halkı selamladı. Bir fasıla otobüsten inen İhsanoğlu, bir pastaneye girerek, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Yalnızca desteğini ilan eden 12 partinin değil, AK Partililerin de kendisine destek verdiğini savunan İhsanoğlu, halkın, 76 milyon insanı kucaklayan birisini aradığını söyledi.

İhsanoğlu, siyasette ve anayasal haklarda tekel olmadığını dile getirdiği konuşmasını, 'Bütün makamlar herkese açıktır. Bazı belirtilen şartlara göre, kimse burada plan aramasın. Proje varsa halkın, milletin projesidir. 12 parti bir bireyin etrafında toplanıyorsa, en sağdan en sola, muhafazakarı, dindarı, milliyetçisi, sosyal demokratı, sosyalisti bir araya geliyorsa ve AK Partililer de 'evet' diyorsa, demek ki bu gerçekten ulusal projedir. Bunun en güzel tezahürünü 10 Ağustos'ta daima beraber göreceğiz' halinde tamamladı. 

İhsanoğlu'nun Bağcılar ziyareti esnasında süre vakit küçük çaplı kavgalar çıktı, arbede yaşandı. Arbede esnasında arada kalan basın mensupları, şikayetlerini İhsanoğlu'na ve ekibindeki yetkililere iletti.

Bazı kişilerin, foto muhabirlerinden, çıkan kavgalardan birinde çektikleri fotoğrafları silmesini istemesi tepki topladı. 

'Ekmek için Ekmeleddin'i seçin' ve 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganlarının atıldığı Bağcılar ziyaretinin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkmen bir ailenin evini ziyaret etti.

Muhabir: Hilal Uştuk

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber