Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 14 Kasım 2014 - 13:33 Yorum: 0

Türkiye'nin yardım elini unutmayacağız

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, geçici barınma merkezinde hayata tutunmaya çalışırken, "Türkiye'nin yardımlarını unutmayacağız" mesajını veriyorlar.

Türkiye'nin yardım elini unutmayacağız

Suruç ilçesindeki geçici barınma merkezinde barınan Suriyeli Kürtler, zor günlerinde kapılarını açan Türkiye'ye gönül borcu duyuyor.

Terör örgütü IŞİD ile birtakım Kürt gruplar içinde Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar devam ediyor. Çatışmalardan kaçan çoğunluğu hanım ve çocuklardan oluşan takribî 200 bin Suriyeli Kürt,  'güvenli liman'' şekilde gördükleri Türkiye'ye sığındı.

Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden giriş oluşturan misafirler için başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı olmak üzere birçok katkı kuruluşu seferber oldu. Suruç halkı ise mültecilere katkı için ilçeye gelen sivil cemiyet kuruluşlarına destek oldu.

Sığınmacıların bir kısmı akrabalarının yanına, çoğunluğu ise AFAD ve birtakım belediyeler sebebi ile oluşturulan kamplara yerleştirildi. Yeni hayat sahalarında yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler ise ülkelerine dönebilmek için dua ediyor. Tüm gereksinimleri karşılanan misafirler, zor günlerinde kendilerine kapılarını açan Türk halkını unutmayacaklarını dile getiriyor. 

'İyi durumdayız'

Suriyeli Adile Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin, başta barınma olmak üzere besin ve sağlık benzeri ana ihtiyaçlarını giderilmesi noktasında hummalı gayret harcadığını ifade eden Yaşar, her şeye karşın ülkelerine yönelmek istediklerini aktardı.

Merkezdeki hayat şartlarından memnun olduklarını aktaran Yaşar, şunları kaydetti:

'Türkiye'ye geleli 2 ay oldu. Bir vakit cami bahçesinde kaldıktan sonra sonra kampa yerleştik. Şimdi iyi durumdayız, yetkililer bizlere yardımcı olmakta ancak ülkemize rahatlık gelmesini istiyoruz. Türkiye'nin katkı elinini hiçbir vakit unutmayacağız, buradaki herkes Türk halkına gönül borcu duygularını dile getiriyor.'

Kobani'den tek başına gelen 87 yaşındaki Zeynep Mustafa ise Türkiye'de mesut olduğunu lakin ülkesine yönelmek istediğini dile getirdi.

Hayatta kimsesinin olmadığını ifade eden Mustafa, 'Türk halkı bizim kardeşimiz, bundan evvela böyleydi inşallah bundan sonra da böyle olacak. Allah Türkiye'den razı olsun burada hiç bir sorunumuz yok' diye konuştu.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber