Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ocak 2015 - 11:23 Yorum: 0

"Türkiye'nin yardımlarını görmezden gelemezler"

Katar RAF Başkanı Ayed El Qahtani:

'Türkiye'nin yardımlarını görmezden gelemezler'

KİLİS (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Katar yardım kuruluşu RAF Başkanı Ayed El Qahtani, Türkiye'nin mazlum ve mağdurlara ciddi yardımlar ulaştırdığını söyledi.

Oahtani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok İslam ülkesinde sıkıntılar yaşandığını, Türkiye ve Katar'ın "insani yardım" konusunda işbirliği içerisinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin özellikle Suriye ve Irak'a ciddi yardımlar ulaştırdığını anımsatan Qahtani, Türkiye'nin girişimlerini "müthiş bir yardımlaşma örneği" olarak gördüğünü ifade etti.

Türkiye'nin çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini aktaran Qahtani, "Türkiye'nin yaptığı yardımlar müthiş bir kalkınmadır, bunun hakikaten takdir edilmesi gerekiyor. Mükemmel bir hareketlenmedir. Dolayısıyla hiç kimse Türkiye'nin yardımlarını görmezden gelemez" dedi.

- Katar RAF ile İHH'nın çalışmaları

Katar RAF ile İHH arasında stratejik anlaşmalarının bulunduğuna hatırlatan Qahtani, çalışmalar kapsamında yüzbinlerce savaş mağduruna yardımların ulaştırılacağının altını çizdi. 

İslam dininde yardımlaşmanın önemine değinen, Irak ve Suriye'de zulüm yaşandığını, oradaki insanların yardıma muhtaç olduğunu vurgulayan Qahtani, şunları kaydetti:

"Katar RAF olarak bunun farkındayız. Türkiye'ye de bu vesile ile geldik. Temel gıda malzemeleri ve battaniyelerden oluşan yardım tırlarını Irak'a gönderdik. İnşallah bu yardımlar mazlumlara ulaşır ve oradaki kardeşlerimize dağıtılır. Bu konuda İHH ile çalışmalar yapıyoruz. İHH işbirliğiyle yaptığımız çalışmalarla yüzbinlerce kişiye yardım eli uzatılmış olacak. İşbirliği içerisinde yapılan yardımlar devam edecek."

Türkiye ve Katar'ın sadakat ve dostluk içinde yardımlaşmaya devam edeceğine inandığını kaydeden Qahtani, 2015 yılının Türkiye ve Katar için bereketli geçmesi temennisinde bulundu. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber