Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

"Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kenti Bursa"

BURSA (AA) - Dünya genelinde 5 binden fazla kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl "yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesi" oluşturan Numbeo internet sitesinin ilk...

'Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kenti Bursa'

BURSA (AA) - Dünya genelinde 5 binden fazla kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl "yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesi" oluşturan Numbeo internet sitesinin ilk 150 şehir listesine 48'inci sıradan giren Bursa, Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek kenti seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk kez dünya şehirleri listesinde yer alan buna rağmen tüm verilerde Ankara, İstanbul ve İzmir'i geride bırakan Bursa, güvenlik endeksinde 4'üncü, kirlilik endeksine göre ise 27'nci sırada yer aldı. 

 Her yıl 5 binden fazla kenti değerlendiren ve bu yıl da 5 bin 93 kentin sağlık, suç oranı, nüfus, trafik, pahalılık gibi kriterlerini kıyaslayarak "yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesi" hazırlayan Numbeo internet sitesinin 150 şehirlik listesine ilk kez Bursa da girdi. Daha önce Ankara, İstanbul ve İzmir'in değerlendirildiği listeye 48'inci sıradan giren Bursa, üç büyük kenti de geride bırakarak Türkiye'de ilk sırada yer aldı.

Suç oranı, sağlık, pahalılık, nüfus artışı, trafik gibi farklı kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda bir endeks oluşturuldu. Bu endekste en yüksek değere sahip şehir, Avustralya'dan Canberra olurken Kanada'dan Ottava ikinci, İsviçre'den Zürih ise üçüncü sırada bulundu.

Bursa'nın yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesinde Türkiye'de ilk sırada yer almasını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sonucun Bursa için bir sürpriz olmadığını, Türkiye ve dünyaya örnek yatırımlarla Bursa'nın bundan sonra daha da fazla dünya gündeminde yer alacağını belirtti.

Bursa'nın ulaşımdan tarihi mirasa, çevreden spora kadar her alanda dünya kentleri ile yarış içinde olduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Düne kadar raylı sistem araçlarında dışa bağımlı olan Bursa, artık kendi tramvay ve vagonlarını üreten dünyadaki 7 kent arasında. Bunun yanında kente kazandırdığımız tüm projelerde, dünyayı tarıyoruz. Stadyum yapacaksan en iyi statları gezip, onlardan da iyisi yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 'Artık Bursa konuşulacak dedik'. Gördüğünüz gibi her alanda Bursa konuşuluyor. Bu araştırmaları biz yapmıyoruz. Yabancı şirketler, yapıyor ve yayınlıyor. Sonuç ise bizi gururlandırıyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber