Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 30 Ağustos 2014 - 19:14 Yorum: 0

Türkiye’nin yeni döneminde ilişkilerimiz daha da iyi olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinden çok memnun olduklarını ve Türkiye’nin yeni döneminde iki ülke ilişkilerinin daha da iyi olacağını söyledi.

Türkiye’nin yeni döneminde ilişkilerimiz daha da iyi olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinden fazla fazla memnun olduklarını ve Türkiye’nin yeni döneminde iki yurt ilişkilerinin daha da iyi olacağını söyledi.

Ruhani, yerli ve yabancı matbuat mensuplarının çağırma edildiği matbuat toplantısında, Türkiye’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni çağa ait 'Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fazla fazla iyi bir oy oranı ile kazandığı başarıdan ötürü fazla fazla memnunum. Türkiye’nin yeni döneminde ilişkilerimiz daha iyi olacak. Bir ülkede halkın iri bir çoğunluğunun tek bir kişiyi seçmesi, fazla fazla ciddi ve o şahıs için fazla fazla hususi bir mevki” açıklamasında bulundu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak kutlama ettiğini belirten Ruhani, “Başbakanlık görevine gelen Davutoğlu’nu da kutlama ediyorum. İnşallah yeni hükümet en kısa sürede görevine başlar. Bu yeni çağda ilişkilerimiz eskisinden daha iyi olacak çünkü o süre da Erdoğan başbakandı ve asıl vazife onun omuzlarındaydı. Şimdi Türkiye tarihinde ilk şekilde direk kamu nedeni ile yapılan bir seçimle cumhurbaşkanı seçildi. Ülke anayasasında yapılacak değişiklikler ile cumhurbaşkanının yetkisinin genişletileceği söylentileri de var. İki yurt arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İran ile Türkiye içinde bölgesel konulardaki görüş ayrılıklarına yer veren Ruhani, “Türkiye ile sırf Suriye meselesinde görüş ayrılığımız var. Diğer konularda görüş ayrılığımız olduğunu sanmıyorum. Filistin’de, Lübnan’da görüşlerimiz birbirine yakın. Suriye’de ise daha farklı ancak bu sıkıntı teşkil etmiyor. İki arkadaş ülkenin birtakım konularda görüş ayrılıkları olmasında bir sakınca yok. Bu ayrılıkları da müzakere ederek, konuşarak aşacağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Muhabir: Zeynep Biçkioğlu

ETİKETLER: Türkiyenin , yeni , döneminde , ilişkimiz , daha , iyi , olacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber