Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

"Türkiye'nin yıldızı daha da parlayacak"

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Hallier: "Almanya'nın yaşlanan bir nüfusu var. Türkiye ise hala genç bir nüfusa sahip, Türkiye bu avantajını iyi kullanabildiği takdirde, gelecekte yıldızı daha da parlayacak"

'Türkiye'nin yıldızı daha da parlayacak'

GAZİANTEP (AA) - Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN), Almanya-Türkiye ikili ekonomik ilişkileri ve Almanya Büyükelçiliği'nin faaliyet ve görev alanları hakkında öğrencilere sunum yaptı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Christoph Hallier, Gaziantep'in ekonomik ve ticari olarak çok dinamik bir kent olduğunu ve bu dinamikliği daha yakından görmek için kentti ziyaret ettiğini belirtti.

Türkiye-Almanya arasındaki kültürel, ekonomik, politik ilişkileri analiz eden Christoph Hallier, şunları anlattı:

"Almanya’da geçmişte oturduğumuz yerdeki yan komşularımız Türklerdi. O günden bu yana her iki kültürü birlikte tanıma fırsatı buldum. Aslında insanları ve kültürleri bir araya getirmek de bizim vazifelerimizden birisi. Almanya'da hükümet temsilcilerinin ve iş adamlarının da benim gibi düşündüğünü gördüm. Onlar da Türkiye ve bu kültür hakkında daha fazla bilgi edinmenin şart olduğunu düşünüyorlar. Bir diplomat olarak bu görevi ofisinizde oturarak yapamazsınız, işte o yüzden bugün buradayım" dedi.

Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın parasal genişleme politikası kapsamında, piyasaya her ay 60 milyar avro sürdüğünü ifade eden Hallier, bu fırsattan yararlanmak isteyen ve bu parayı kendisine çekmek isteyen ülkelerin Ar-Ge'ye ve İnovasyona daha çok önem vererek, yaşam kalitesini artıran ve katma değeri yüksek teknolojik ürün ve hizmetleri sunabilmesi gerektiğini söyledi.

Hallier'in, "Avrupa ilişkileri hakkında ülkenizi nerede görüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, şunları kaydetti:

 "An itibarıyla Avrupa Birliği’nin durumu ortada. Son olarak, Yunanistan örneğinde olduğu gibi, ekonomik ve bütünsel olarak sürdürülebilirliği kendi içinde de tartışılıyor. Böyle bir ortamda Avrupa Birliği'nin bize karşı olan tutumu, bizim Avrupa Birliği hakkındaki tutumumuzu da doğal olarak etkileyecektir."

Toplantı sonunda, Müsteşar Hallier, Dereli'ye Alman Büyükelçiliği'nin bir ajandasını takdim ederken, Prof. Dr. Dereli ise Christoph Hallier'e GAÜN motifli sedef-kakma işlemeli bir sandık hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber