Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Aralık 2017 - 16:23 Yorum: 0

Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri yeme-içmeye ortalama 259 dolar harcıyor

Gastronomi Turizmi Derneği'nin yaptırdığı "Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma" sonuçlarına göre, Türkiye'ye gelen gastronomi turistleri ortalama...

Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri yeme-içmeye ortalama 259 dolar harcıyor

Gastronomi Turizmi Derneği'nin yaptırdığı "Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma" sonuçlarına göre, Türkiye'ye gelen gastronomi turistleri ortalama 7 gün kalıyor ve tatilleri boyunca harcadıkları ortalama 945 doların 259'unu yeme-içmeye ayırıyor.

Tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal coğrafi zenginliklerinin yanı sıra dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Türkiye'de gastronomi turistleri, normal turistlere oranla yüzde 50 daha fazla para harcıyor. Gastronomi Turizmi Derneği'nin yaptırdığı "Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma" sonuçlarına göre, gastronomi turistleri Türkiye'de ortalama 7 gün kalırken, normal turistler ise 9 gün tatil yapıyor. Gastronomi turistleri ortalama 945 doların 259 dolarını yeme içmeye harcarken, normal turistler ise 837 doların 171 dolarını harcıyor.

Gastronomi alanına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, "Türk mutfağını daha fazla tanıtabilmek ve daha çok turist çekebilmeyi amaçlıyoruz. Eskiden deniz, kum, güneş için gelen turistler, artık yeme içme amacıyla geliyor. Bu turizm çeşidinin mevcut durumunu görmek ve iyileştirebilmek için yeni politikalar üretmek istiyoruz" dedi.

"Gastronomi turistlerine daha fazla imkân sunmalı ve çeşitliliğimizi arttırmalıyız"

Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma'yı gerçekleştiren Çiğdem Penn ise Türkiye'nin turizm konusunda gastronomi kültürü ile farklılaşabileceğini belirterek, "Dünya Ekonomik Formunun Seyahat ve Turizm Endeksi araştırmasında dünya sıralamasında 44'üncü sırada yer alıyoruz. Puanlarımızın çoğunu çevre, emniyet, güvenlik gibi konulardan kaybettik. Rekabet endeksinde bizim önümüzde ilk beşte İspanya, Fransa, Almanya, Japonya ve İngiltere yer alırken bizden sonra Bulgaristan, Polonya, Katar, Şili, Macaristan geliyor. Burada bir şekilde farklılaşmak gerekiyor. Bu nedenle gastronominin önemli olduğunu düşünüyoruz. Pek çok ülkeden Türk mutfağımız zengin. Bunu kullanabilmek çok önemli. Gastronomi turistleri Türkiye'de ortalama 7 gün kalırken normal turistler ise 9 gün tatil yapıyor. Gastronomi turistleri ortalama 945 doların 259 dolarını yeme içmeye harcıyor. Normal turistlerin ise 837 doların 171 dolarını harcıyor. Hedefi daha da yükseltmeliyiz. Bu yüzden gelen turistlerin harcamasını nasıl yükseltiriz diye araştırmalar yapıyoruz. Gastronomi turistlerine daha fazla imkân sunmalı ve çeşitliliğimizi arttırmalıyız" diye konuştu.

"Her 3 turistten 1'i Gaziantep'in UNESCO onaylı gastronomi şehri olduğunu biliyor"

Ayrıca il bazında yapılan araştırmada, yaklaşık 300 çeşit yiyecek içecek ve tatlı çeşidiyle Türkiye ve Dünya'da ünlenen, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından Dünya'daki dokuz Gastronomi Şehri'nden biri olarak ilan edilen Gaziantep'te tatilini geçiren her üç turistten birinin, Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak seçildiğini bilmekte olduğunu ortaya koydu.

Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri yeme-içmeye ortalama 259 dolar harcıyor

Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri yeme-içmeye ortalama 259 dolar harcıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber