Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 24 Ekim 2014 - 21:03 Yorum: 0

Türkiye’ye Ortodokslarla engelleri aşmak için gidiyorum

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Türkiye’ye yapacağı ziyarette görüşeceği Fener Rum Patriği Bartholomeos ile "sevgi ve gerçeklik temelinde Katolikleri ve Ortodoksları ayıran engelleri aşmak istediğini" söyledi

Türkiye’ye Ortodokslarla engelleri aşmak için gidiyorum

Vatikan basınına yansıyan haberlerde Papa, bugün kabul ettiği Amerika’da etkinlik işaret eden “Orientale Lumen Vakfı” üyelerine hitabında, “Türkiye’ye, Ortodokslarla bizi ayıran engelleri kalp ve gerçeklik temelinde aşmak için gidiyorum” dedi.

Roma Piskoposu’nun (Papa), Fener Rum Patriği’ni ziyaretinin Roma ve İstanbul arasındaki derin bağın göstergesi olacağını anlatım etti.

Hristiyan aleminin 1054 yılında ikiye ayrılmasıyla ortaya çıkan Katolik ve Ortodoks mezhebinin tekrar bir araya gelmesi arzusunu taşıdığı adlandırılan ve bu sebeple Papa seçildiği vakitten bu yana kendisinin resmi görevine başlama ayini olmak üzere Fener Rum Patriği ile muhtelif vesilelerle fazla fazla kere görüşen Papa Franciscus, Patrik Bartholomeos ile son kez Vatikan Bahçeleri’nde düzenlenen İsrail’in o dönemki Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da katıldığı Ortadoğu'da sulh duası esnasında görüşmüştü.

Bu zirvenin öncesinde de iki lider, geçen mayısta Kudüs’te Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras buluşmasının 50. yıl dönümünde bir araya gelmişti. 

Papa Franciscus, 28-30 Kasım'da Ankara ve İstanbul'a ziyaret gerçekleştirecek. Papa, Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu kabul edilen İsa Mesih'in 12 havarilerinden Aziz Andreas'ın günü şekilde kutlanan 30 Kasım'da Fener Rum Patriği ile patrikhanedeki ayinle kutlayacak.

Muhabir: Barış Seçkin

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber