Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Irak ve Suriyeli Kürtler

Diyarbakır'da 42 meslek odası, Irak ve Suriye'den Türkiye'ye sığınan Kürtler için yardım kampanyası başlattı

Türkiye'ye sığınan Irak ve Suriyeli Kürtler

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 42 meslek odası, Irak ve Suriye'den Türkiye'ye sığınan Kürtler için yardım kampanyası başlattı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Sümerpark'ta meslek odalarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, Ortadoğu'daki gelişmeler üzerine bir araya geldiklerini söyledi.

Yaşanan savaşın, oraya düşen her bir bombanın, yükselen çığlığın kendi canlarını da yaktığını dile getiren Ebedinoğlu, yaşananların "insanım" diyen herkesin yüreğini derinden yaraladığını belirtti.

"Suriye'nin Rojava, Irak'ın Şengal, Telafer ve Mahmur'unda her gün onlarca, yüzlerce insan hayatını kaybediyor" diyen Ebedinoğlu, bu politikalara neden olan ve fırsat sunan kim varsa tamamını kınadıklarını bildirdi.

Ebedinoğlu, Ortadoğu'da giderek hızlanan iç savaşın, her türlü savaş hukukundan ve ahlaktan yoksun olarak devam etmesinin milyonlarca sivil insanın ciddi güvenlik tehdidi altında olduğunu gösterdiğini ifade ederek, insanların açlık başta olmak üzere sağlık problemleri ile baş başa kalmasının kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

IŞİD terörünce Suriye'de başlayan, Irak'ta yayılan saldırılar ve bu saldırılar sonrasında sivillere yönelik başlayan geniş çaplı katliamların beraberinde Diyarbakır ve bölgeye yoğun bir göçü başlattığını anımsatan Ebedinoğlu, "30 yıl boyunca olağanüstü hali yaşayan ilimiz ve bölge halkı yaşanan bu savaş ve göç karşısında aynı hassasiyetleri paylaşıyor. Şengal, Kobane ve Rojava'daki topraklarda feryat ve ağıtların yükseldiği tüm coğrafyada yaşanan gelişmeler karşısında seferber olduk" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ticaret Borsası ve DESOB bünyesinde bulunan 42 meslek odası ile gıda ve giyim yardımı toplamak için toplama merkezi oluşturduklarını bildiren Ebedinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Esnafımızdan gelecek olan yardımları tek çatı altında toplayarak kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Herkesten kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Halkımızın bu bilinçle gerekli duyarlılığı göstereceğini ve Rojava'yı Kürtsüzleştirme politikalarının da boşa çıkacağına dair inancımız ve güvenimiz tamdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber