Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ekim 2014 - 10:13 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

Suruç ilçesindeki geçici barınma merkezinde kalan sığınmacılara 75 tekerlekli sandalye dağıtıldı

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

ŞANLIURFA (AA) - Suruç ilçesindeki Türkiye'ye sığınan Suriyeli engelli Kürtlere tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kaymakam Abdullah Çiftçi, ilçedeki Yatılı Bölge Okulu'ndaki geçici barınma merkezini ziyaret ederek, engelli sığınmacılarla bir süre sohbet etti.

Taleplerini dinlediği sığınmacılara AFAD tarafından temin edilen 75 tekerlekli sandalyeyi dağıtan Çiftçi, sandalye hediye ettiği bir sığınmacıyı da isteği üzerine kampta kısa süre gezdirdi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sığınmacıların sadece barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirterek, mağdur olan engellilerin de eksiklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Gerek çadır merkezlerinde gerekse dışarıda kalan misafirlere tekerlekli sandalyelerin dağıtılmaya devam edeceğini ifade eden Çiftçi, amaçlarının ülkeye sığınan herkese hizmet sunmak olduğunu vurguladı.

Çiftçi, özellikle engelli sığınmacıların ihtiyaçlarının giderilmesinde pozitif ayrımcılık yaptıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Tabii savaş ortamından kaçıp bizlere sığınan bu insanları en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor. Belki ülkelerindeki savaş ortamı nedeniyle tekerlekli sandalye imkanına kavuşamayanlar vardır aralarında ama burada gerek tekerlekli sandalye olsun diğer ihtiyaçları da imkanlar ölçüsünde karşılanıyor. Bunlar bize emanet artık bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Merak etmesinler bütün Türkiye'nin gözü burada bu insanlar devletimiz tarafından sağlanan imkanlarla ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarının gönderdiği yardımlar en iyi şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kimsenin gözü arkada kalmasın biz bu insanlara sahip çıkıyoruz."

Sığınmacılar ise Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber