Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 17:48 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlere giyim, battaniye ve yatak yardımında bulundu

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Viranşehir ilçesine sığınan 20 Suriyeli aileye yardımda bulundu.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçıp Türkiye'ye giriş yapan sığınmacılara yardımlar sürüyor. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Viranşehir ilçesine gelen ve burada çeşitli mahallelerde kalan Suriyeli Kürtleri tespit ederek 20 aileye giyim, battaniye ve yatak dağıttı.

Yardımlarla ilgili açıklama yapan platform sorumlusu Murat Karadaş, dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın tüm mazlumlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Herkesin sığınmacılara destekte bulunmasını isteyen Karadaş, "Gün birlik ve kardeşlik günüdür. Bundan nedenle şuan yardıma muhtaç olan Kobanili kardeşlerimize tüm Viranşehir halkının sahip çıkmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber