Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

Sığınmacıların kimileri Kobani'ye dönmeyi tercih ederken, kimileri de Suruç ilçesinde yaptırılan kampa yerleşiyor

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

ŞANLIURFA (AA) - Suruç ilçesinde Suriyeli Kürtler için yaptırılan çadır kentteki sığınmacı sayısının 10 bini aştığı bildirildi.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık 6 ay önce Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde başlayan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, IŞİD'in çekilmesiyle ülkelerine dönmeye başladı.

 İlçedeki geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacıların bir bölümü ülkelerine dönmeyi tercih ederken, bir kısmı da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kısa süre önce Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte yerleşiyor.

Sığınmacıların başta soba, halı ve bazı eşyalar olmak üzere her türlü ihtiyacı kampta karşılanıyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kente sığınmacı kabul etmeye devam ettiklerini söyledi.

İlçede kendi imkanlarıyla barınmaya çalışan çok sayıda kişinin modern kampta kalmayı talep ettiğini belirten Çiftçi, kampa ilginin sığınmacıların birbirine tavsiyesiyle arttığını ifade etti.

Sığınmacıları Türkiye'de en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını anlatan Çiftçi, "AFAD'ın kurduğu bu çadır kentteki imkanların dünyanın hiçbir yerinde olmadığını düşünüyorum. Burada herkes rahatça hareket edebiliyor. Sığınmacıların bir kısmı ülkesine dönmeyi tercih ederken bir kısmı da kampımızda misafir olmak istiyor. Şuanda kampımızda kalanların sayısı 10 bini aştı" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber