Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ağustos 2014 - 19:43 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Bursa'da bir grup, Suriyelilere yönelik saldırıları kınadı

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

BURSA (AA) - Bursa'da, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı bazı dernek üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı Asır Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Asır-Der), Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Buseyder), Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ve Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla Türkiye'deki Suriyeliler lehine slogan attı.

Özgür-Der üyesinden Oktay Sarı, grup adına yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin yüz binlerce insanı katlettiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin, evlerini terk edip komşu ülkelere sığındığını belirten Sarı, "Son resmi verilere göre Baas zulmünden ülkemize sığınan kardeşlerimizin sayısı 1 milyon 360 bin olup bu sayının sadece 220 bini kamplarda yaşıyor. Geriye kalan 1 milyon 140 bin insan kamplar dışında hayat mücadelesi vermeyi sürdürmektedir" dedi. 

Sarı, son günlerde iki olay bahane edilerek Suriyelilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi. Onların, yaşadığı ev ve mahallerden kovulmaya çalışıldığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Gerek Türk hükümeti gerekse Türk halkının büyük bölümü ensar şiarıyla Suriyeli muhacirlerin ellerinden tutma gayreti içerisindeyken maalesef çok küçük ancak sesleri gür çıkan bazı güruhlar mevcut tabloyu tersinden okuma ve okutma çabasıyla ön plana çıkmaya çalışmaktadır. Kuru kalabalıklar, Halep'in birer sancağı olan Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta kardeşlerimize saldırmış, yer yer onları ikinci kez mülteci durumuna düşürmek gibi zelil bir başarıya imza atmıştır. Temennimiz, Esed diktatörlüğünün devrilerek Suriyeli kardeşlerimizin özledikleri yurtlarına geri dönebilmeleridir. Dolayısıyla Bursalı Müslümanlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhacir kardeşlerimize karşı ensar sorumluluğumuzu ifa edeceğimizi ve şu an Baas çetesini defetmek için mücadele eden kardeşlerimiz için de elimizden geleni yapacağımızı ilan ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atıp dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber