Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Eylül 2014 - 18:48 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Suruç ilçesinde, sınırı geçen Suriyelileri beklemek üzere çadır kuran gruba, biber gazı ve tazikli suyla müdahalle edildi

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

ŞANLIURFA (AA) -  Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye'ye geçmesini takip eden ve Oylum köyünde çadır kuran grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Oylum köyünden Türkiye tarafına alınıyor.

Sabah saatlerinde köye gelen ve geçişleri takip ederken zaman zaman taşkınlığa neden olan grubun, kurduğu çadırların kaldırılması için güvenlik güçlerince uyarıda bulunuldu. Uyarılara rağmen çadırları sökmeyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Grup, müdahalenin ardından dağıldı.

Bu arada, Suriyelilerin sınırdan geçmesinin ardından Suriye tarafında kalan araçlar da güvenlik güçlerinin kontrolünde, arandıktan sonra pey der pey Türkiye tarafına alınmaya başlandı. Araçlar güvenlikli bir bölgede bekletilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber