Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 11:23 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden yaklaşık 330 bininin Gaziantep'te yaşadığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, şehirde yaşayan Suriyelilerin durumu ele alındı.

Konsey Başkanı Mehmet Aslan toplantının açılışında yaptığı sunumda, kentte 330 bin dolayında Suriyelinin bulunduğunu belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her sorunun altından kalkıldığı gibi bu sorunun da altından kalkabileceklerine vurgu yaptı.

Suriyeli sığınmacılar konusunu Cenevre'de de gündeme getirdiğini anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Eğer organize sanayi bölgesinde kayıt dışı bir Suriyeli çalıştırılıyorsa bu yanlış bir durumdur. Bizim önceliğimiz kendi işçimiz ve vatandaşımız olmalı. Kendi vatandaşımızı mağdur etmeden hareket etmeliyiz."

Sorunları el ele vererek bir rapor halinde Ankara'ya daha iyi anlatacaklarını vurgulayan Şahin, Kent Konseyi'nin bu açıdan önemli olduğunu bildirdi.

Kriz ve sorunları yönetmenin boyunlarının borcu olduğunu aktaran Şahin, "Kentler yarışında 2023 hedefini en başta yakalayan kent biz olacağız" ifadesinde bulundu.

- "258 bin Suriyeli kayıt altında"

Vali Erdal Ata da şehirdeki 258 bin Suriyelinin kayıt altına alındığını açıkladı.

Eğitim çağındaki 60 bin Suriyeli çocuktan sadece 25 binine eğitim verilebildiğini aktaran Ata, 162 bin kişinin bakıma muhtaç olduğunu ve günde 3 bin kişiye sıcak yemek verildiğini kaydetti.

Ata, Suriyelilere yapılan yardımların ise ek yardımlar olduğuna dikkati çekti.

Suriye plakalı araçlarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın çalışma yaptığına dikkati çeken Ata, çalışmanın en kısa zamanda sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

Kaçak girişlerin önlenmesi amacıyla sınır hattı boyunca hendek kazıldığını hatırlatan Ata, aydınlatma sisteminin de çoğaltıldığını bildirdi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber