Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentte barınan 60 Suriyeliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

ŞANLIURFA (AA) - Suruç ilçesindeki çadır kentte barınan bedensel engelli Suriyeli Kürtlere tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) yaklaşık 7 ay önce başlayan çatışmalardan kaçarak sığındıkları Suruç'ta, çadır kente yerleştirilen sığınmacılara yardımlar devam ediyor. 

AFAD görevlilerince yapılan çalışmalarda tespit edilen bedensel engelli 60 kişiye tekerlekli sandalye verildi. 

Görevlilerle çadırları gezerek tekerlekli sandalye dağıtımına katılan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, burada kalan sığınmacılarla sohbet etti. 

Dağıtıma ilişkin açıklama yapan Çiftçi, kamp dışında kalan sığınmacılara da tekerlekli sandalye dağıtımının yapıldığını anımsatarak, "Bugünde yine AFAD ile beraber daha önceden kaldıkları çadırlarda tespitleri yapılan bedensel engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalyelerini dağıtıyoruz. Onlardan biride talihsiz bir kaza sonucu sakat kalan Muhammet kardeşimiz verdiğimiz bu sandalye ile bundan sonra bu engelli kardeşimiz gün boyu çadır içerisinde kalmak zorunda kalmayacak istediği yere rahatlıkla gidebilecek tekrar geçmiş olsun kendisine. Kaymakamlık olarak tüm engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

Kobani'den gelen kişilerin rahat edebilmeleri için gayret gösterdiklerini aktaran Çiftçi, burada kalan kişilere dikiş-nakış, terzi ve kuaförlük gibi kurslar açtıklarını da belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber