Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Yerel 01 Ekim 2014 - 15:23 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Yezidiler

Batman'da 6 lise öğrencisi okul harçlıklarını biriktirerek IŞİD saldırılarından kaçarak Batman'a yerleşen Yezidi çocuklarına giysi aldı

Türkiye'ye sığınan Yezidiler

BATMAN (AA) - Batman'da 6 lise öğrencisi okul harçlıklarını biriktirerek IŞİD saldırılarından kaçarak Batman'a yerleşen Yezidi çocuklarına giysi aldı.

Mehmet Akif Ersoy ile Mevlana Lisesi'nde okuyan 6 öğrenci Batman Belediyesi Konukevi'ne yerleştirilen 6 Yezidi çocuğa bayramlık hediyesi olarak giysi aldı. Lise öğrencisi Şehriban Arıcı, 160 çocuktan 6'sını giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Arıca, harçlıklarının dışında da yardım topladıklarını belirterek, gerekirse Şengal'e de yardım göndereceklerini ifade etti.

Öğrenci olarak ellerinden geldiğince yardım toplamaya çalıştıklarını kaydeden Arıca, "Yardım için iki haftadır para topluyorduk. Topladığımız para ile kıyafet aldık. Yardım için para toplamaya devam edeceğiz. Toplayacağımız yardımlar çok olursa sınırda bulunan ailelere de göndereceğiz" dedi.

- "Kışlık kıyafet ve süt ihtiyaçları var"

Belediye Konukevi sorumlusu Abdullah Memedoğlu ise kışlık kıyafetler ile bebekler için süt ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Hayırseverlere seslenen Memedoğlu, şöyle konuştu:

"Tüm halkımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Öğrenciler bile kendi harçlıklarından kısarak çocuklara çeşitli hediyeler alıp getiriyor. Kış geliyor, çocukların ayakkabıları yok. Yeni doğan çocukların sütü, elbiseleri, battaniyeleri ve beşikleri yok. Her türlü ihtiyaç konusunda sıkıntıları var. Kış geldi ve bu insanlar yarı çıplak dışarıda dolaşıyor. Herkesin bu halka yardım eli uzatmasını istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber