Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Türkiye'yi pervaneli hale getirdiler

CHP Genel Sekreteri Tekin, Kobani'ye koridor açılması konusunda, "Türkiye'yi pervaneli hale getirdiler. Dışarıda itibarımız neredeyse sıfır noktaya geldi" dedi.

Türkiye'yi pervaneli hale getirdiler

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören, terörist saldırıda yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Tekin, hastanın sıhhat durumunun iyiye gittiği bilgisini aldığını söyledi.

Bir soru üstüne Ürker ile görüştüğünü ve konuşabilecek halde olduğunu kaydeden Tekin, 'İnşallah kısa zaman arasında taburcu olacak diye de düşünüyoruz' ifadesini kullandı.

Kobani'ye koridor

'Dünya ve yurt kamuoyunda Kobani'ye koridor konusu için U dönüşü yapıldığı algısı oluştuğu' iddiası sorulan Tekin, iç siyaset konusu için her şeyin söylenebileceğini, söylenecek her cümlenin telafisinin olasıdır olduğunu, tolere edilebileceğini anlatım ederek, 'Ama hariç politikada söyleyeceğiniz her cümlenin size yol, su, elektrik şekilde döneceğini her zaman bilmeniz lazım' dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerde olan Tekin, şu görüşleri savundu: 

'Bu iktidar ne yazık ki ta baştan itibaren bilhassa o 'one minute' hikayesinden sonra hariç politikayı ısrarla iç siyaset materyali biçimine getirmek için el birliğiyle mühim gayret sarf ettiler. Şu anda acınacak durumdayız. Yani yalnızca U dönüşü olsa iyi, pervane bunun şeklinde döndük. Bakın ülkelerin bütünlükleri olur. Sayın Cumhurbaşkanı farklı bir şey söyledi, Sayın Başbakan ayrıcalıklı bir şey söylüyor, Sayın Dışişleri Bakanı diğer bir şey söylüyor, sözcüler diğer bir şey söylüyor, Sayın Arınç diğer bir şey söylüyor. Şimdi bu Türkiye'de bugüne kadar hariç siyaset ve iç siyaset konusu için yaşanmış hadise değildir. Hani bize böyle devamlı yargılama yapanlar, CHP ile ilgili, şimdi ne diyecekler? Mesela gazeteci dostlarımız, televizyonlar, bu kadar çarka, bu kadar dönüşe, bu kadar pervaneye ne diyecekler? Bakın bunlar yalnızca kendilerinin pervanesi değil, Türkiye'yi pervaneli bir duruma getirdiler. Dışarıda itibarımız nerdeyse sıfır noktaya geldi.'

'Güvenlik Yasası' çalışması

'Güvenlik Yasası' çalışmasını da değerlendiren Tekin, 'Güvenlik yasası evet, güvenlikçi yasaya hayır. Dünyanın hiç bir yerinde güvenlikçi yasalar, yalnızca yönetimler, iktidarlar, devletin kurumlarını kendini kurtaracak bu yasalarla toplumda refahı getirmeniz, güvenliği getirmeniz olasıdır değildir' biçiminde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber