Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...18:03 Cumhurbaşkanı şaşkına döndü18:02 Başkan Aşgın: “Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız”
Sami Er
Yerel 26 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

"Türkler ve Ermeniler" Paneli

TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Akengin:

'Türkler ve Ermeniler' Paneli

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Türkler ve Ermeniler" konulu panel düzenlendi.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, açılış konuşmasında, Türk milletinin hiçbir millete düşmanlık yapma ihtiyacında olmadığını vurgulayarak, "Ermeni düşmanlığı gibi bir ihtiyacı Türk milleti için söz konusu olamaz. Ama Türk milleti Mehmet Akif'in deyimiyle, 'Kim demiş uysal koyunum' diyecek derecede de yeri geldiğinde sesini yükseltir, tavrını koyar" dedi.

Türkiye ve Türk dünyası aleyhinde, 1915'te yaşanan olaylarla ilgili dünya çapında bir iftira kampanyası yapıldığını anlatan Akengin, "Özellikle odak hedef Türkiye ve Azerbaycan'dır. Bu kampanya yürütülüyor. Elbette bunun karşısında, 'bırakalım da iftiralarını atsınlar, karalamalarını yapsınlar' diyecek halimiz olmamalı" diye konuştu.

Akengin, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı olarak iki yıl önce New York'ta bir Türk dünyası lobiciliği paneli gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Ama umduğumuz yankıları bulamadık. 2015 geldi ve kampanyalar hala devam ediyor. Şunu söylemek lazım, 'dünyanın bütün parlamentoları Türkiye'nin aleyhine karar alsa, soykırım iftirasını tanısa bile Türk milleti bu lekeyi asla kabul etmeyecektir' ifadelerini kullandı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

"Bu ortam çok uzun yıllar bu ortamı hayal edenlerin hayatına mal olmuş bir ortamdır" diyen Attar, şöyle konuştu:

"Azerbaycan'da, Kazakistan'da, Kırgızistan'da, Türkmenistan'da, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, Balkan coğrafyasında, Çin coğrafyasında, Türk birliği, Türk tarihi ve gerçekleri ile ilgili, Türk dünyasının birliği ve bütünlüğü ile ilgili düşüncelerini ortaya koyanlar, bunu fiilen icra edenler yok edildiler, katledildiler, şehit edildiler ve aramızdan koparıldılar. Ama düşünceleri yaşadı."

Giresun Üniversitesi'nde dünyanın 30'dan fazla devletini temsil eden öğrencilerin eğitim aldığını aktaran Attar, bu öğrencilerin ağırlıklı olarak Türk İslam coğrafyasından olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci başkanlığındaki ilk oturum başladı.

Demirci, çok önemli isimlerle birlikte faydalı bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, farkındalık adına öğrenciler için önemli bir ortamda bulunulduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber