Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 24 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

Türkmen kasabası Karatepe'de yeni mevziler kuruldu

Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Karatepe kasabasının çevresinde yeni mevziler kurulduğu ve stratejik noktalara "daha fazla" Peşmerge konuşlandırıldığı belirtildi.

Türkmen kasabası Karatepe'de yeni mevziler kuruldu

Irak'ta Türkmenlerin genel olarak bulunduğu Diyala ilinin Karatepe kasabasının etrafında yeni mevziler kurulduğu ve stratejik noktalara 'daha fazla' Peşmerge konuşlandırıldığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan bölgedeki Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer, 'Karatepe'ye yönelik IŞİD'in ağır saldırılarını püskürttük. Kasaba merkezi ve etrafı tam olarak kontrolümüzde. Muhtemel IŞİD saldırılarına karşı tetikte bekliyoruz. Gerekli görülen yerlere güvenlik güçleri konuşlandırıldı' dedi. 

Kasaba sakini Türkmen Rıfat Hasan Rahim de IŞİD'in bölgeden uzaklaştırıldığını, durumun sakin olduğunu söyledi. IŞİD'in 4 saat devam eden kuşatmasının, Peşmerge nedeni ile kırıldığını izah eden Rahim, sivillerin de güvenlik güçlerine destek olduğunu vurguladı.

Haydar Kerim ise 'Karatepe'de hiç bir güvenlik problemi yok. Teröristler geldi lakin kendimizi savunduk. Peşmerge ve polis güçleri, yeni saldırılara karşı hazır konumda' diye konuştu. 

IŞİD'in mayınları temizlendi

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, IŞİD militanlarının çekilirken kasaba yoluna döşedikleri mayınlar, patlatıldı. Patlamanın etkisiyle yol kullanılamaz bir duruma geldi.

Öte yandan, IŞİD'in bombalı intihar eylemleri düzenlediği binaların enkazına müdahale edilmediği gözlemlendi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Karatepe'de 14 Ekim'de gerçekleşen terör saldırılarında, çoğu Peşmerge ölen 45 kişi için bir gündelik milli matem ilan etmişti. IŞİD'in, Karatepe'ye 20 Ekim'de düzenlediği son saldırıda ise 9 şahıs hayatını kaybetmişti. 

ETİKETLER: Türkmen , Karatepe , kasaba , yeni , mevzi , stratejik , nokta
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber