Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 24 Eylül 2014 - 05:05 Yorum: 0

Türkmenler'e yardım eden tek ülke Türkiye

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Iraklı Türkmen göçmenlere insani yardım eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkmenler'e yardım eden tek ülke Türkiye

Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Iraklı Türkmen göçmenlere insani yardım eden tek ülkenin Türkiye oldu' dedi

Birleşmiş Milletler'in (BM) kocaman maddi olanaklara sahip olmasına karşın Irak'ta hiç bir kamp kurmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Mehdi, 'BM örgütü kamplar kurmak için 5 milyar dolar yardım aldı ve bu iş için bir takım araziler tahsis edildi fakat örgüt hiçbir şey yapmadı' ifadelerini kullandı.

IŞİD'in hazirandan buyana düzenlediği saldırıları nedeni ile 400 binden çok Türkmen'in evini terk ettiğini aktaran Mehdi, göçmenlerin çoğunun Musul'un merkezi ve Musul'un Telafer ilçesi ile Salahaddin vilayetinin Tuzhurmatu ilçesi halkından oluştuğuna işaret etti.

Türkiye'nin yardımıyla Kerkük kenti yakınlarında göçmenler için bir kamp kurulur olduğunu kaydeden Mehdi, kampta her bir tanesi 3 aileye yetecek 600 barınak bulunduğunu anlatım etti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kamptaki barınakların her çeşitli ihtiyacını temin ettiğini vurgulayan Mehdi, tamamlanmak üzere bulunan kampa ilerleyen günlerde göçmenlerin yerleştirileceğini belirtti.

Muhabir: Suran Kerkuki

ETİKETLER: Türkmenlere , yardım , eden , tek , ülke , Türkiye
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber